| |
#1 (permalink)
|
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.378
Teşekkür Et: 175
Thanked 2.159 Times in 944 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Photoshop'ta Website Çizimi Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi bir grafik çiziyoruz.Bu kısımları anlatmıyorum gayet kolay ve her kişinin zevkine göre değişik görünümlü websiteleri çizilebilir benimki aşağıda görüldüğü gibi son derece basit ve berbat:) sadece öğretmek amaçlı çizilmiştir bu sitemiz. ![]() Şimdi sitemiz üstünde buton ve mause ile tıklanmasını istediğimiz bölümleri ayarlıyoruz.Bunun için Tool menüsünden Slice Tool 'u seçiyoruz. ![]() ![]() Web sitemizi parçalara böldük. fazla büyük parçalar oluşturmamalısınız sitenin yüklenmesi zorlaşabilir. ![]() Dersler yazan buton üzerine çift tıklayın veya köşesindeki logonun üzerinde sağ tuşa tıklayıp Edit Slice Options komutuna tıklayın bunları Slice komutu seçiliyken yapmalısınız. Yanda ben alanların ne işe yaradığını yazdım ama kısaca anlatmakta yarar var diye düşünüyorum. Slice Type: Image >resim olarak kaydeder Name: Resim parçasını hangi isimde kayıt edileceğini belirtir URL: Üzerine tıklandığında hangi adrese gideceğini belirtir Target: Sayfanın açılış şekli _blank yeni sayfada açar Message Text: Tarayıcı penceresinin en altında yer alan gölümde gözükmesini istediğiniz yazıyı belirtir. Alt Tag: Resim üzerine gelindiğinde çıkacak yazı. ![]() Sıra geldi HTML formatında dosyamızı kaydetmeye; File >Save For Web >Save işlemlerini uygulayın yandaki kaydetme penceresi açılacaktır. ben herhangi bir değişiklik yapmadan olduğu gibi kaydediyoruz. ![]()
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #3 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.378
Teşekkür Et: 175
Thanked 2.159 Times in 944 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ynt: Photoshop'ta Website Çizimi konu düzeltildi...
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :) ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Yaş: 24 Mesajlar: 75
Teşekkür Et: 18
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Photoshop'ta Website Çizimi kardes bı sey sorım ben arka planı ust banner renklerını nasıl ayarlıyoruz senın verdıgın sekıllerı vermek ıcın ben cok yenıyım yardımcı olursan |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Photoshop'ta Website Çizimi Rounded Rectangle Tool u seçip şeklini çiziyorsun. Blending options dan "stroke" özelliği ilede kenarlık ekliyorsun. Ama bence kendi tasarımını dene. Anladığım kadarı ile sandığımdan da yenisin ve ps konusunda bilgisizsin. Önce "Photoshop Dersleri" kısmına kurcala biraz. Neyin nasıl yapıldığını hafiften kavra. Sonra bi o dersten bi bu dersten bir kısımlar alarak kombine bir tasarım üret. Bu konuda ki ders işin Photoshop'ta ki son kısmı.
__________________ ![]() |
| | |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Photoshop'ta Website Çizimi | HAKAN | Photoshop Dersleri | 31 | 04-05-2008 23:31 |