| |
#1 (permalink)
|
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: May 2008 Bulunduğu Yer: qonia Yaş: 19 Mesajlar: 5
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Tasarıma Başlıycam ama uzmanlara bikaç soru.. arkadaşlar merhaba.. nickimden belki çoğu kişi tanır seviyolardır yada büyük bi çoğunluğu bu çocuk burda ne arıyor diye küfür ediyorlardır.. şimdi konumla bunun alakası şu.. net alemini yada bilgisayar kullanmayı yada web tasarımını biraz olsun biliyorum.. 7 senedir bu işlerin içindeyim yanlız photoshop dersi alayım şunu yapmaya uğraşayım gibi hiç bir çabam olmadı site tasarlıyordum ( çoğunlukla edit yada hazır portal forum vs ) logo ları birine verip yaptırıyordum onu atıyordum ama şimdi herzaman öyle olmamaya başladı ve öğrenmeye karar verdim gittim kursa yazıldım corel draw dersi gördüm biraz şimdi photoshop görüyoruz yanlız hep insanların üzerinde çalışmalar falan yapılıyor hocamız diyorki ; photoshop da logo tasarımı yapılır ama zor olur ben ise web tasarım + logo tasarım gibi şeyler için yazıldım çok kafam karıştı.. şimdi soracağım şu bi siteye bi logo yapmak istiyorum örneğin şu : http://forum.photoshopuzmani.com/ima...n_1.0/logo.jpg bunu yapmaya ( 0 dan yapmaya ) nerden ve hangi programdan başlayım ? ve bişeyi yapamazsam azmim yok sizce en kolay yol nedir ? nereleri izleyim ? sadece logo değil web site de tasarlamak istediğim için flash mx gibi programlarda kullanıcam yanlız hepsine birden daldığımda kafam bayabi karışıyor.. nerden başlayacağım hangi programlla başlayacağım buralarda takıldım.. uzman arkadaşlar yardım lüdfen :( İyi çalışmalar.. bu kadar şeyi okuduğunuz içinde teşekkürler ![]() |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: May 2008 Bulunduğu Yer: qonia Yaş: 19 Mesajlar: 5
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: Tasarıma Başlıycam ama uzmanlara bikaç soru.. yeni başlayanlar kısmına açmam gerekiyordu konuyu sanırım özür dilerim... taşıma yetkim yok taşırsanız sevinirim.. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Tasarıma Başlıycam ama uzmanlara bikaç soru.. Photoshop' ta tabikidei logo grafik yapılır. Yanlış kursa yazılmış olabilirisn. Photoshop kursu çok başka birşeydir o kurs Fotoğrafçıların aldığı bir kurs. Aslına bakarsan Photoshop' ta isminden anlaşılacağı üzere fotoğraf editleme programıdır. Photoshopun grafik üzerinde ki eklentileriin ve yapabildiklerinin sayı olarak belkide 10-15 katı fotoğraflar üzerinde vardır. Photoshop bir Fotoğraf programıdır ama grafik yapılmaz denemez. Bir grafik kursuna yazılsaydın photoshopta bu yaptırılırdı. Sana photoshopta logo olmaz denme sebebide logolar genelde baskıya gittiği için vektörel çalışılmak zorundadır. Photoshop ise pixel tabanlı bir program. Photoshopta yapılan bir çalışmanın büyütülme sınırı vardır. Corel Draw veya Illustrator de yani vektör tabanlı programlarda böyle bir sınır yoktur. Çizimler metrelerce büyütülebilir. Web tasarım ise elbetteki Photoshop ile yapılır. Web programlada pixel tabanlıdır. Bilirsin, tablolar bile px boyutlandırma ile büyütülür vs... Neticede Photosop ile web tasarım yapılır ve web tasarımın en iyi yoludur. Kullanacağın program doğru ama Flash ve Photoshop bilgin hiç yoksa ikisine birden girişme. Yapamadıkça sıkılır vazgeçersin. Önce biri sonra biri.
__________________ ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.218 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Tasarıma Başlıycam ama uzmanlara bikaç soru.. ilk olarak logo yapmanın yolu biraz senin şevkine ve zevkine ve birazda tabi ince fikire dayanır ayrıca öğretmenine katılmıyorum tasarımdanda bir haber olduğu belli zaten görsel açıdan en iyi ve en kolay logoyu photoshop üstünde oluşturabilirsinki piyasada bulunan bir çok logo da photoshop'tan çıkmaktadır bu yüzden öğretmenin tek programa takılı kalmış öyle gidiyor... web sitesi çizimi içinde görsel açıdan ben web2.0 tarzını çoğunlukla tercih ediyorum görsel açıdan daha göze hoş geliyor sanırım artık o moda corelmi photoshop mu demişsin ikisininde ayrı ayrı özelliklerinin olduğunu söyleyebilirim ama corel draw'da yaptıklarını photoshop'u iyi derecede biliyorsan zaten yapabilirsin flash'ı hiç tartışmıyacağım zaten photoshop'ta çizdiğin template'i flasha aktarıp gerekli işlemleri yapabiliyorsun ben tasarım işinde gerçek anlamda template çizmek istiyorsan kullanacağın 3 program var bunlardan biri photoshop 2 dreamweaver 3 zevke göre flash'tır...
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: Tasarıma Başlıycam ama uzmanlara bikaç soru.. bende teşekkür ederim açıklayıcı olmuş.. ben corel geliştiricem şimödilik ve aynı zamanda photoshop :) |
| | |
| | #7 (permalink) |
| İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :) ![]() | Ce: Tasarıma Başlıycam ama uzmanlara bikaç soru.. Eğer Web tasarım yapacam dersen tabikide Ps çalışacaksın Corel çalışman çok güzel olmuş ama senin logodan kastın "web logo!" yani devasa boyutlarda afişlerde gezinen logolar değil! o yüzden çalışmarında biraz daha PS'e ağırlık ver! Corel katkısı olmazmı tabiki olur corelde yaptığın çalışmaları 3D nesnelerini PS'e aktarman kolay olur bu programlarda en az 1 bucuk 2 sene çalış sonra Flash'a geç derim ben. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| photoshopmu corel mi |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/sorulariniz-gorusleriniz-ve-istekleriniz/4926-tasarima-basliycam-ama-uzmanlara-bikac-soru.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa | This thread | Refback | 05-14-2008 17:28 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |