| Duyuru |
| Sizin Çektiğiniz Fotoğraflar Kendi çektiğiniz fotoğrafları paylaşacağınız alan |

![]() |
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| | #1 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı Olma Yolunda ![]() Üyelik Tarihi: Nov 2007 Mesajlar: 486
Teşekkür Et: 49
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Tasdix Tasdix Nedir? Bilgisayarda hazırladığınız sunumları,belgeleri,resimleri,çektiğiniz fotoğrafları vs. size ait olduğunu ve herhangi bir üzerinde oynama sonucu niteliğini kaybettiğinde ,kanıt olarak gösterebileceğiniz bir zaman damgası uygulamasıdır. Tasdix'i kimler kullanabilir? Yazarlar (makale, edebi eser, senaryo, şiir, çeviri, bilimsel eser vb. sahipleri) Müzisyenler (şarkı, reklam müziği, film müziği bestecileri; şarkı sözü yazarları, DJ'ler) Tasarımcılar (Grafik, endüstri ürünleri, moda ve entegre devre topografya tasarımcıları; fotoğrafçılar, mimarlar, içmimarlar ve plastik sanatçılar) Audiovisual üretim yapanlar (CD, video, oyun üreticileri; klip, reklam, trailer vb. üretimi yapanlar) Kurumlar (Meslek birlikleri, KOBİ'ler, hukuk büroları, reklam ajansları, endüstriyel üretim yapan firmalar, yazılım firmaları, yayınevleri, çeviri büroları, mali müşavirlik büroları vb.) Bilimadamları ve araştırmacılar Doktorlar ve sağlık kuruluşları Diğer (Öğrenciler, iş fikri sahipleri, icat sahipleri, fikir üretenler) Daha ayrıntılı bilgi için, Tasdix Not: Bu bir reklam değildir...
__________________ ![]() |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :) ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Bulunduğu Yer: Dünya :) Yaş: 25 Mesajlar: 139
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Tasdix Acaba gerçekten kanun (Noter) vs. yerinede geçer mi ?
__________________ The King Of OcE@nS ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Tasdix Bilmiyorum ama ben denedim.Bir çalışmamı tasdixlemiştim ve o çalışmanın yanında bir dijital zaman damga dosyası oluşmuştu... YAni şunu... Şimdi biri bunu değiştirip benim demeye kalkarsa ben o adamı yalanlayabilirim. ![]()
| | |
| | #4 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.342
Teşekkür Et: 171
Thanked 2.122 Times in 935 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Tasdix bir çeşit emek için internet noteri gibi bir şey oluyo sanırım kendi çalışmlarıma kendi logomu basarım silinmicek şekilde daha iyi bence:) hem reklam yapmış olurum hemde istedikleri gibi çalsınlar imitasyonu ancak aslını yüceltir...
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #7 (permalink) |
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Tasdix Evet,resim formatında çalışanlar için öyle olabilir. Metin veya ses üzerinde çalışanlar için de farklı çözüm yolları vardır mutlaka...
| | |
| | #8 (permalink) |
| İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :) ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Bulunduğu Yer: Dünya :) Yaş: 25 Mesajlar: 139
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Tasdix Watermark olayımıdır yani bu? :) Gerçekten ozaman gereksiz birşey.Para kazanırlar ama ilk etapta bilinmeyene ilgi ![]()
__________________ The King Of OcE@nS ![]() |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Tasdix Bu bence alabildiğine gereksiz ve bir o kadarda para için yapılmış birşeydir. ![]() Ben burda onca şey yayınladım. HAKAN çıksın benden önce onu alıp tastiklesin sonra ben, benim diyince bana tazminat davası açsın bide tazminat ödiyeyim. Bu kesinlikle düzenbazlık gibi geliyor bana. Bende çalınmasını istemediğim birşeye damgayı basarım sonra kullanan kullansın. Bu benim reklamım olur. Adamlar başkalarının çabaları üzerinden para kazanıyor olaya bak :) Milleti enayi yerine koymaktır bu resmen.
| | |
| | #10 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Yaş: 34 Mesajlar: 1
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: Tasdix Merhaba, Herhangi bir yerde yayınlanmış ya da müşteriye sunulmuş, yarışmaya katılmış, özetle yaratıldığı tarihten çok daha ileriki bir tarihte o çalışmayı tasdixlemek anlamsızır. Çünkü tasdix, bir çalışma tamamlandığında bilgisayar başından kalkmadan kayıt altına alınabilmesini sağlamak için kurgulanmış bir sistem. Sanat camiasında eser çalmak sadece kopyala-yapıştır yöntemiyle yapılmıyor ne yazık ki. Öyle olsaydı watermark yeterli korumayı sağlardı. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan bir tartışmayı hatırlayalım. Çok beğenilen bir reklamda yer alan animasyonların, yine çok tanınmış bir grafikerimizin karakterlerinden kopyalandığı iddia edilmişti. Reklamcı oturup yeniden animasyon oluşturmuş olabilir ve kopyalamadığını iddia edebilir; fakat konsept ve yaratıcı düşünce, karakteristik özellikler vb. kopyalandığı için gerçek eser sahibini mağdur etmiş olur. Eserinizi korurken en fazla ihtiyaç duyacağınız şey, onu başkalarından önce düşünmüş ve üzerinde çalışmış olduğunuzu belgeleyebilmektir. Eser sahipliğinizi kanıtlayabilmek için de noter ya da tasdix gibi yasal dayanağı olan sistemleri kullanmak en doğrusu olacaktır. |
| | |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |