| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (3) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Nov 2007 Mesajlar: 507
Teşekkür Et: 49
Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Su oluşturmak PSD indir Önce etkimizi daha isabetli şekilde oluşturmak için mavi gradient ile boyadım. Daha sonra suyumuzu oluşturmak için yeni layer açtım Suyu oluşturmak için temel renk olarak en uygun gri olduğu için yeni layerı tamamen gri ile boyadım. İlk etkiyi oluşturmak üzere filter-> render -> fibers komutunu şekildeki ayarlarda olacak şekilde uyguladım. ![]() Şimdi suyu yumuşatmak için 4.0 piksel derece gaussian blur uyguladım. ![]() Suya hareket hissi verecek olan motion bluru da unutmamak gerek. ![]() Böyle bir görüntü elde etmiş oldum: ![]() Şimdi başlıyoruz... filter -> artistic -> plastic wrap etkisiyle istediğimize yaklaşık ![]() bu ayarlarda yaklaşmış oldum. Detayları biraz daha düşürmek adına filter -> sketch -> chrome komutunu ![]() yaklaşık bu ayarda uyguladım. Daha sonra edit -> fade chrome seçeneğini şu şekilde ayarladım: ![]() Şimdi üzerinde bulunduğumuz layerın blending modeunu hard light olarak ayarlıyoruz.Suyun rengi çok açık veya koyu geldiyse gözünüze ctrl+l ile levels ayarını değiştirebilirsiniz.Elde ettiğim görüntü şöyle: ![]() Sanırım biraz daha gerçekçi olması gerek.Bana çok yopun gibi geldi.o yüzden resmi biraz uzattım: ![]() Şimdi geldik çeşmeden su nasıl çıkıyorsa o şekle sokmaya... ctrl+a ile tüm bölgeyi seçip free transform sonra da warp aracı ile ile işimizi yapmaya... Önce köşeleri ortaya çektim ki toparlaması kolay olsun,yoksa dağılıyor... ![]() Sonra yaklaşık bu şekilde elime nasıl geldiyse noktalardan aşağıdaki şekilde toparladım... ![]() Bana rengi biraz açık gibi geldi. Level ayarıyla biraz oynadım,koyulaştırdım resmi... Suyu mükemmel olmasa da yaptım. ![]() Artık bundan sonra istediğiniz etkiyi verebilirsiniz suya... Benim su pek olmadı ama hiç yoktan iyidir... ![]() Kolay gelsin...
__________________ ![]() Konu melodrama tarafından (07-07-2008 Saat 13:44 ) de değiştirilmiştir.. |
| | |
| The Following 7 Users Say Thank You to iclturkey For This Useful Post: | -MGEY!K- (07-07-2008), illegal43 (07-11-2008), Kirli Kedi (07-07-2008), Kültürlü Kedi (07-07-2008), mehmetcece76 (07-07-2008), melodrama (07-07-2008), SoNiC89 (07-07-2008) |
| Sponsored Links |
| |
![]() |
| Etiketler |
| su aqua oluştur |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/6087-su-olusturmak.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Dersleri - Sayfa 2 - PhotoshopUzmani Forumlar | This thread | Refback | 07-18-2008 14:08 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - izgili renkli arkaplan yapm | This thread | Refback | 07-07-2008 13:29 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Byk bir resmi kltme | This thread | Refback | 07-07-2008 11:38 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |