| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (2) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Kütahya Mesajlar: 2.030
Teşekkür Et: 874
Resimler: 6 Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Bu dersin sonunda alacağı şekil. ![]() ---- ilk olarak dafont.com dan StarJedi fontunu indiriyoruz. 1-Beyaz bir sayfa açıyoruz ve ctrl+i ye basıp sayfamızın rengini siyah yapıyoruz. ![]() 2-Horizontal Type Tool'u seçerek ne yazacaksak yazıyoruz. ![]() 3-Layerimize sağ tıklayıp Blending Options seçilir ve aşşağıdaki ayarları yapılır. ![]() 4-Çalışmamız bu hali alacaktır. ![]() 5-Layerimizi sağ tıklayıp Duplice Layer Diyoruz.(CTRL+J) ![]() 6-Copy layerimizi sağ tıklayıp Blending Options u seçiyoruz ve aşşağıdaki ayarları yapıyoruz. ![]() 7-Bu hali alacaktır. ![]() 8-Layerimizin Fill ayarını sıfırlıyoruz. ![]() 9-Rectangle Tool ile alta ve üste çizgiler çekiyoruz ve Blending Options tıklıyoruz aşşağıdaki ayarları yapıyoruz.Blending ayarı yaptığımızı sağ tıklayıp Copy Layer Style diyip Blending uygulamadığımızın üstüne sağ tıklayıp Paste Layer Style tıklanır. ![]() 10-Bu hali alacaktır. ![]() 11-Shapeleriizi sağ tıklayarak Rastarize Layer diyoruz ve yeni bir layer açıyoruz ardından bu 4 layerimizi teker teker Magic Wand Tool ile seçerek yeni açtığımız layerden Select > Modify > Expand diyoruz ve değerini 3 yapıyoruz. ![]() 12-Brush Tool ile #fcff00 rengine boyuyoruz. ![]() 13-Opacity değerini 35 yapıp Blending modunu Soft Light yapıyoruz. ![]() 14-Yeni bir layer açıyoruz ve ctrl+F5 basıyoruz #7e4f2f rengini veriyoruz. ![]() 15-Filter > Noise > Add Noise seçip aşşağıdaki ayarkarı yapıyoruz. ![]() 16-Filter - Blur - Motion Blur seçilir ayarlar yapılır. ![]() 17-Filter - Sharpen - Unsharp Mask seçilir aşşağıdaki ayarlar yapılır. ![]() 18-Daha sonra Magic wand tool ile Sarı layerimizi seçiyoruz. ![]() 19-seçili yerlerimizi sağ tıklayarak select inverse diyoruz ve deleteye basıyoruz. ![]() 20-Blending Modunu Overlay yapıyoruz. ![]() 21-Aşşağıdaki resimide 18. dersten itibaren aynen uyguluyoruz sadece opacity değerini 65 yapıyoruz. ![]() 22-Aşşağıdaki gibi olacaktır. ![]() 23-Layer > New Adjustment Layer > Photo Filter seçilir, ayarlar yapılır. ![]() 24-Çalışmamız burada bitmiştir. Sonuç !!! ![]() Umarım işinize yaramıştır :) 3 saat ! Konu illegal43 tarafından (06-27-2008 Saat 21:04 ) de değiştirilmiştir.. |
| | |
| The Following 6 Users Say Thank You to illegal43 For This Useful Post: | -MGEY!K- (06-27-2008), djinntonic (07-17-2008), mehmetcece76 (06-27-2008), melodrama (06-27-2008), musty26 (09-07-2008), yunus35li (06-28-2008) |
| Sponsored Links |
| |
| | #3 (permalink) |
| Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :) ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Mesajlar: 205
Teşekkür Et: 2
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Star Wars Yazı Efekti Dersi güzel efekt eline sağlık ama star warsla pek alakasını anlayamadım bir tek yazı tipi uyuyor sanki. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.389
Teşekkür Et: 186
Thanked 2.210 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Star Wars Yazı Efekti Dersi eline sağlık kardeşim portala taşıyorum adına sanırım 197. dersimiz olacak bakalım 200 kime kısmet olacak:)
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Kütahya Mesajlar: 2.030
Teşekkür Et: 874
Resimler: 6 Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Ce: Star Wars Yazı Efekti Dersi Bana olacak inşallah güzel bir ders hazırlayabilirsem :P beğendiğinize sevindim arkadaşlar. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.389
Teşekkür Et: 186
Thanked 2.210 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Star Wars Yazı Efekti Dersi birde bende araştırdımda kardeşim kırılma ama star wars'ın asıl logosu aşağıdaki gibi aynı yazı fontu ile yazılıyor... ![]()
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :) ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Mesajlar: 205
Teşekkür Et: 2
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Star Wars Yazı Efekti Dersi evet ben dedim yazı tipi uyuyo da star warsla alakasını pek anlayamamıştım. C3POnun rengine benzemiş ama :) ![]() |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| dersi, efekti, star, wars, yazı |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/5948-star-wars-yazi-efekti-dersi.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Dersleri - PhotoshopUzmani Forumlar | This thread | Refback | 07-22-2008 00:21 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa | This thread | Refback | 06-27-2008 22:44 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |