| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (4) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| Editör ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Bulunduğu Yer: Dem ThugzZ!.. Yaş: 19 Mesajlar: 1.683
Teşekkür Et: 145
Resimler: 22 Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Işıldayan Çizgiler Yapma SONUÇ; ![]() 1.Adım Başlangıç; Yeni Bir Çalışma Sayfası Açalım Ben 1024 × 768px ve 72dpi'yi kullandım Sizde beni Takip Edin. Daha sonra boya kovası (G) yardımıyla arka planı siyah renkle dolduralım. Şimdi ise Brush tool’( B) u seçelim ve sertliği 0 olan yumaşak 1px’lik bir fırça seçelim Wee Ballin daha sonra toolbar menüsünden pen tool’ (P) yi seçelim ve aşağıdaki resimdekine benzer eğimli güzel bir şerit çizelim. Hemen ardından Yeni bir layer açalım ( kullanılabilir durumdan olan layer bu olcaak ) ve layer’in üstündeki “path”e tıklayalım oradan.da stroke path e geçelim “simulate pressure” kutucuğu işaretli brush u seçerek “OK” diyelim. ![]() 2.Adım; şimdi son açtığımız şerit’in layer’ına ctrl & Bir tık yapalım bu sayede çizginin tamamını seçmiş olacağız. Daha sonra “Edit >Define Brush Preset” Diyerek bu yaptığımız şeridi fırça olarak kayıt edelim. Şimdi fazla uğraşmamak için şeklimizi bir nevi kalıp haline getirdik. Sıra geldi. Ayarlarını yapmaya son yaptığımız fırça seçili iken brush setting( Fırça ayarları) na gidelim yolu ise window>brushes ve aşağıdaki değerleri verelim ![]() ![]() 3. Adım. Yeni yaptığımız fırçaları yerleştirmek için yeni bir layer açalım. Ve brush ayarları ile oynayarak fırçaları bağlantı bir yuvarlak şeklinde bu layer’a döşiyelim. ![]() 4.Adım şimdi bu yaptığımız çizgilerin biraz kızarmaya ihtiyacı var değil mi? Fırçalarının olduğu layer’a sağ tıklayarak blending options penceresine gidelim. Oradan drop shadow ve outer glow kutularına girip değerlerini resimdeki gibi verelim ama dikkat edelim gözümüzden bir şey kaçmasın ![]() ![]() 5.Adım şimdi İse Bu layer’ın bir kopyasını daha çıkartalım daha sonra kopyala dığımız layer’ın "Blending options" penceresine tekrar gidelim ve outer glow ayarlarını aşağıdaki gibi değiştirelim bu seferkinin etrafı trans paran olmasa iki ayrı görünüm parlama kalitesi yakalamış olacağız. ![]() 6.Adım: şimdi ise daha önce verdiğimiz iki gradient i bu bölümde kullanıcağız . sonradan kızarma verdiğimiz şeritlerin birkaç tarafını eraser tool silgi ile silersek allattaki kızartma efeccetinin bir kısmının görünmesini sağlarız. ![]() 7.Adım Burada 2px yada 3px lik bir fırça ile şeritlerin bazı kısımlarını noktalara ekledim renkleri aşağı yukarı aynı olacak fırçaların ![]() 8. Adım Şimdi extra bir parlama için yeni bir layer açalım. Daha sonra yumuşak büyük bir fırça seçelim ve göz alan parlak renklerle rast gele boyama yapalım ![]() 9.Adım şimdi ise verdiğimiz bu renkleri biraz saydamlaştırmamız gerekiyor . "filter>blur>gaussian" giderek renkleri biraz bulandıralım ben Blur Değerini 50 olarak ayarladım. Bunu yaptıktan sonra layer’ın modunu "color" yapalalım ve işimizi bitirelim Kolay gele... Sonuç; ![]()
__________________ What'sTha Fucc's .?\ |
| | |
| The Following 16 Users Say Thank You to Young Thug For This Useful Post: | -MGEY!K- (06-18-2008), brtg_dgn (06-18-2008), bugra_s88 (06-27-2008), BuRaK (07-26-2008), Crack (08-02-2008), dsr (11-05-2008), Dwyanewade (08-02-2008), illegal43 (06-19-2008), kuyis (08-06-2008), mehmetcece76 (06-19-2008), melodrama (06-18-2008), MustiBa (11-10-2008), photoshopforever (08-20-2008), SoNiC89 (06-19-2008), yunus35li (06-24-2008), ŞARAA (11-05-2008) |
| Sponsored Links |
| |
| | #3 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu Yer: İstanbul Yaş: 17 Mesajlar: 1.549
Teşekkür Et: 52
Resimler: 2 Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Ce: Işıldayan Çizgiler Yapma hasan görmesin çok sevincektir nasıl yapıldığını arıyordu çok iyi ders olmuş abi ellerine sağlık :]
__________________ ![]() |
| | |
| | #4 (permalink) | |
| Editör ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Bulunduğu Yer: Dem ThugzZ!.. Yaş: 19 Mesajlar: 1.683
Resimler: 22 Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Ce: Işıldayan Çizgiler Yapma Alıntı:
![]() Orada Anlatmıştım Ona yapmıştır herhalde ![]()
__________________ What'sTha Fucc's .?\ | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.217 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Işıldayan Çizgiler Yapma eline sağlık kardeşim teşekkür ederim yardımın için bukadar işin içinde bunu senin yapman ilaç geldi valla:)
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #6 (permalink) |
Resimler: 22 Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Ce: Işıldayan Çizgiler Yapma Önemli Değil herzaman
__________________ What'sTha Fucc's .?\ |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Kütahya Mesajlar: 2.032
Teşekkür Et: 875
Resimler: 6 Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Ce: Işıldayan Çizgiler Yapma oOO ÇOk sağol Serhat abi bu anlatım çok daha iyi oldu benim için hemen deniyorum :) |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Kütahya Mesajlar: 2.032
Teşekkür Et: 875
Resimler: 6 Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Ce: Işıldayan Çizgiler Yapma pen toolun ve brush yer seçimlerinin üzerinde biraz daha çalışırsam daha iyi sonuçlar alacağıma inanıyorum ![]() |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| çizgiler, yapma, ışıldayan |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/5759-isildayan-cizgiler-yapma.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Dersleri - PhotoshopUzmani Forumlar | This thread | Refback | 08-13-2008 20:22 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Photoshop Kullanma Klavuzu Kitab | This thread | Refback | 06-19-2008 23:32 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Fotarafa Vector Effect'i Verme | This thread | Refback | 06-19-2008 00:34 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa | This thread | Refback | 06-18-2008 23:31 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |