| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| | #1 (permalink) |
| Editör ![]() | Breaking Apart Bu ders PhotoshopTopSecret Eğitim Setinden alınmıştır..Videolu ve İngilizce anlatımdan Türkçe ve Resimli anlatıma çevrilmiştir tarafımdan...İzinsiz Kullanmayınız...Derslerin devamı gelecektir. ![]() Derste kullanılan imajları BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ Resmimizi açıyoruz..Lasso Tool u seçiyoruz ve kafa kısmını seçiyoruz..Çok profesyonel bir seçim olmasına gerek yok.. ![]() Daha sonra Edit>Copy ve Edit>Paste komutlarını uyguluyoruz..Böylece seçtiğimiz kısmı yeni bir layer üzerine geçirmiş olduk.. ![]() ![]() Kesilmiş kısmı Duplicate ediyoruz.. ![]() Yeni oluşan Layer'ı ilk layerın altına koyuyoruz. ![]() Stock Image'ın yanındaki göze tıklayarak bu layerı görünmez yapıyoruz.. ![]() ![]() Background Layerınıda görünmez yapın.. ![]() Stretch adlı Layer'a tıklıyoruz(kopyaladığımız) ve Edit>Free Transform yapıyoruz..Biraz büyütüyoruz sola doğru..Büyütmemizin sebebi ilerde oluşturacağımız parçalar için sınır.. ![]() ![]() Transform işlemi bitince Layer'ın Opacity değerini %30 olarak değiştiriyoruz.. ![]() İlk Kesilmiş Kısım adlı Layerı seçiyoruz..Lasso Tool ile küçük parçalara kesiyoruz ve bunları ileri taşıyoruz..Yalnız Stretch Layerının sınırlarının aşmıyacak.. ![]() Bu işlem bittikten sonra Yeni bir Layer açın ve Brush Tool'u seçin..Değerlerini resimdeki gibi yapın..Kadınını yüzünün ortalarından başlayın ve yukarı doğru bir çizgi oluşturun resimdeki gibi..(Brush Size'yi daha da küçültebilirsiniz..Ben %13 olarak ayarladım sonradan..) ![]() ![]() Layerın ismini FaceGuide olarak değiştirdm..Siz de değiştirebilirsiniz.. Lasso Tool'u seçin ve küçük parçalar oluşturmaya devam edin..En zor kısım da bu olsa gerek :) FaceGuide Layerını olşturmamzdaki amaç küçük parçaların sınır noktası olması.. ![]() Sağ taraftaki saç kısmını da Eraser Tool la silin..Pen Tool'la daha kolay olacaktır.. Stock Image'ın bulunduğu Layer'ı görünür yapın..Sonuç böyle olacaktır.. ![]() Yeni bir Layer açın..Brush Tool'u seçin ve bu Layerı Kesilmiş Kısım adlı layerın altına getirin..Ve FaceGuide'yi sınır kabul ederek geri kalan kısmı boyayın.. ![]() Böyle bir görüntü elde edeceksiniz.. ![]() Parçalara ayırma işlemi bitti..Bundan sonrası Texture ekleme.. Resmimizi açıyoruz ve çalışmanın olduğu sayfaya atıyoruz..Blending Modunu Color Burn olarak değiştiriyor ve Free Transform ile yerini ayarlıyoruz. ![]() ![]() Ve Mask ekleyin..Brush Tool'u seçin..Masklamaya başlayın.. ![]() ![]() ![]() Texture Layer'ı seçiliyken Alt tuşuna basın ve Adjustment Layer>Brightness/Contrast ekleyin.. ![]() ![]() ![]() Diğer Texture da çalışma sayfamıza aktarıyoruz.Blending Modunu Overlay olarak değiştiriyoruz.. ![]() Mask ekleyin bu Textureye..Brush Tool'u seçin ve Masklamaya başlayın resimdeki gibi.. ![]() ![]()
__________________ Melodrama Konu melodrama tarafından (06-10-2008 Saat 17:43 ) de değiştirilmiştir.. |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #4 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Muğla Yaş: 21 Mesajlar: 4
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: Breaking Apart Güzel paylaşım teşekkürler. Faka sorum olacak PhotoshopTopSecret'i DVD olarak mı aldın yoksa internetten mi indirdin? Sitesine girdim baktım da çok hoş şeyler var. Emeğine sağlık devamını bekleriz.
__________________ |
| | |
| | #5 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.217 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Breaking Apart eline sağlık iyi anlatım olmuş...
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Editör ![]() | Ce: Breaking Apart Alıntı:
İnternetten İndirdim..
__________________ Melodrama | |
| | |
| | #8 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.217 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Breaking Apart Dostum bu paralı bir arşiv site üzerinde paylaşımı yasak ama kendi sitesinde gerekli bilgiyi alabilirsin... Photoshop Tutorials on DVD | Photoshop Top Secret
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| breaking |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |