| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (1) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| Editör ![]() | Pen Tool ile Yazı Herhangi bir fotoğraf açın. (Bu fotoğraf bana aittir. Bu hale gelmesi için bir kaç renk katmanı oluşturdum. İhtiyaca ve isteğe göre bununda ufak bir dersini verebilirim.) Sizde benimkine benzer olarak Camii minaresini alabilirsiniz. ![]() MEŞHUUUR Pen Tool ile yazınızı yazmak istediğiniz doğrultusunu çizin. ![]() Pen Tool çiziminizden sonra Text Tool(T) yi seçin ve çizdiğiniz çizgiye tıklayın. Fakat tıklamadna önce şuna dikkat edin. Text Tool u çizgiye yaklaştırdığınızda aşağıda ki gibi olacaktır. Bu şekli gördüğünüzde yazınızı yazmak üzere tıklayabilirsiniz. ![]() Yazınızı yazın, renk olarak parlak ve parlayabilecek bir renk seçin. Ben beyaz seçtim. Yazınızı yazdıktan sonra muhtemelen yazınızı göremeyeceksiniz. Bunun için şunu yapacaksınız. Yazı alanınız aktif iken aşağıda işaretlediğim yerleri göreceksiniz. Yazının altında kalan kırmızı dair içinde ki yazının tam oratasını diğer dairei içinde kalan ise yazının sonlanacağı yeri gösterir. Tüm alana yaymak çin CTRL ye tıklayarak sondakine tıklayıp Pen Tool çizginizin sonuna sürükleyebilirsiniz. Çok büyük font kullanmayın. ![]() Bu sürükleme sonucunda birazda fontu küçülterek elde ettiğim sonuç: ![]() Ben fotoğraf gereği bağlamak açısından birde çizgi çektim altına. Bu zevkinize ve fotoğrafınıza bağlı birşey. ![]() Şimdi sıra geldi perpektife. Yazının başladığı yer fotoğrafa göre uzak nokta. CTRL+T ile Free Transform u etkin yapıp sağ tıklayarak Disort u seçiyoruz ve köşelerinden oynayarak yazımızı biraz uzaklaştırıyoruz. Yalnız bunu yapmanız için yazınızın bulunduğu text layerı normal layera çevirmeniz gerek. Çünkü Text Layer Free Disort Transform a izin vermez. Text Layer a sağ tıklayıp, Rasterize Layer Type a tıklayın. (Bu işlemi yapmadan önce yazınızı Duplicate Layer ile çoklayın hata yaptığınızda geri dönme şansınız olsun. çokladığınız yazı layerlarından birini gizleyin). Ardından CTRL+T > Disort yaparak yazının baş tarafını uzaklaştrın. ![]() (Tercihe Göre) Aşağıdaki yolu ve ayarları izleyin. ![]() ![]() Bu ayarı çok abartmanızı tavsiye etmiyorum. Varsa çizginize Outer Glow efekti verin. Layer>Layer Style>Outer Glow Sadece renigini değiştirdim: #ffa200 bu rengi kullandım. çizgiye çok efekt vermiyoruz ki yazıyı ve fotoğrafı çok kapatmasın. CTRL tıklayarak yazı layerınızın kutucuğuna tıklayın ve seçili hale getirin. Ardından Select>Modify>Expand (Değeri font büyüklüğüne göre değiştirebilirsiniz. Ben 5 verdim.) CTRL+ALT+D (Select>Feather) Değer: 10px. Seçili alanı kaldırmadan Yazı layerının altına bir layer açın. 100px brush alın. Hardness değeri 0% olsun. Yani yumuşak brush kullanarak yeni layerı parlak bir renge boyayın. ardından o layerın Fill değerini 70% e düşürün. Eğer yazınızı beyaz renkte yazmadıysanız. Yazı layerına tıklayın ve; Layer>Layer Style>Color Overlay yaparak rengi beyaz yapın. En üste yeni bir layer açın. Blend Mode' unu Screen yapın. Fill değerinide 70-75 civarında yapın. Bir çok arkadaşımızın bu ayarı bilmiyor. ![]() 200-300px yine hardness değeri 0% olan brush alın ve göze batan ama çok parlak olmayan renkler seçin ve her rengi 1 tıklamalık kullanın. mümkün olduğunca yazının üzerine denk gelsin. Benim elde ettiğim sonuç.: ![]() Farkındaysanız hep üst tarafa çalıştık artık alt kısımlara renk verme vakti geldi. Pen Tool Video dersinden hatırlarsınız brush ile nokta nokta renkli noktacıkları. Yeni layer açın. Ufak bir brush alın ve aşağıda ki brush ayar penceresini açın. ![]() Bu ayarların ardından brushınızı tek tıklamalar ile kullanın. düz çizgiler değil sadece nokta nokta ışıklar bırakın renk değiştirin parlatın koyultun. Hayal gücünüzü kullanın. Kullanmaktan korkmayın. ![]() Yine Pen Tool :) Asıl amacım Pen Tool üzerine nasıl yazıldığını öğretmekti ama biraz saptı sanırım :) Neyse ders derstir. Bu dersten bile 1 şey öğrendiyseniz ne mutlu bana :)
__________________ ![]() |
| | |
| The Following 6 Users Say Thank You to Kültürlü Kedi For This Useful Post: | erhan26 (05-26-2008), illegal43 (05-17-2008), Mehmet Akif (05-18-2008), mehmetcece76 (05-16-2008), Young Thug (05-16-2008), yunus35li (05-17-2008) |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Editör ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Bulunduğu Yer: Dem ThugzZ!.. Yaş: 19 Mesajlar: 1.676
Teşekkür Et: 144
Resimler: 22 Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Ce: Pen Tool ile Yazı Hım düşünce çok güzle eline sağlık birde wacom olcak bak neler yazıyon bu pen tool ile
__________________ What'sTha Fucc's .?\ |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Apr 2008 Bulunduğu Yer: bursa Mesajlar: 566
Teşekkür Et: 232
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Pen Tool ile Yazı Özellikle görsellik açısından güzel bir ders..Eline sağlık..Ben kendi adıma bir değil bir çok şey öğrendim.. Fikir açısından değişik uygulamalar getirdi aklıma..Hayalgücümüze de faydası oldu yani - ki en önemli olan şey hayalgücü değil mi? Emeğine sağlık tekrar..
__________________ |
| | |
| | #7 (permalink) | ||
| Editör ![]() | Ce: Pen Tool ile Yazı Alıntı:
Alıntı:
Ama işe yaramak güzel :D
__________________ ![]() | ||
| | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/4964-pen-tool-ile-yazi.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa | This thread | Refback | 05-18-2008 00:13 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |