iconBütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:25 . | Foruma Hoşgeldiniz, bilgi alışverişinde bulunabilmeniz ve üyelik gerektiren bölümleri okuyabilmeniz için öncelikle kayıt olmalısınız

» PhotoshopUzmani Forumları » Photoshop Hakkında » Photoshop Dersleri » Pen Tool ile Yazı

Duyuru

Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri

LinkBack (1) Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 05-16-2008, 23:28   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Kültürlü Kedi
Editör

Kültürlü Kedi - ait Avatar

Teşekkür Et: 116
Tecrübe Puanı: 3 Kültürlü Kedi will become famous soon enoughKültürlü Kedi will become famous soon enough
Kültürlü Kedi - MSN üzerinden Mesaj gönder
Pen Tool ile Yazı

Herhangi bir fotoğraf açın. (Bu fotoğraf bana aittir. Bu hale gelmesi için bir kaç renk katmanı oluşturdum. İhtiyaca ve isteğe göre bununda ufak bir dersini verebilirim.)

Sizde benimkine benzer olarak Camii minaresini alabilirsiniz.

MEŞHUUUR Pen Tool ile yazınızı yazmak istediğiniz doğrultusunu çizin.

Pen Tool çiziminizden sonra Text Tool(T) yi seçin ve çizdiğiniz çizgiye tıklayın. Fakat tıklamadna önce şuna dikkat edin. Text Tool u çizgiye yaklaştırdığınızda aşağıda ki gibi olacaktır. Bu şekli gördüğünüzde yazınızı yazmak üzere tıklayabilirsiniz.

Yazınızı yazın, renk olarak parlak ve parlayabilecek bir renk seçin. Ben beyaz seçtim.

Yazınızı yazdıktan sonra muhtemelen yazınızı göremeyeceksiniz. Bunun için şunu yapacaksınız.

Yazı alanınız aktif iken aşağıda işaretlediğim yerleri göreceksiniz. Yazının altında kalan kırmızı dair içinde ki yazının tam oratasını diğer dairei içinde kalan ise yazının sonlanacağı yeri gösterir. Tüm alana yaymak çin CTRL ye tıklayarak sondakine tıklayıp Pen Tool çizginizin sonuna sürükleyebilirsiniz. Çok büyük font kullanmayın.

Bu sürükleme sonucunda birazda fontu küçülterek elde ettiğim sonuç:

Ben fotoğraf gereği bağlamak açısından birde çizgi çektim altına. Bu zevkinize ve fotoğrafınıza bağlı birşey.

Şimdi sıra geldi perpektife. Yazının başladığı yer fotoğrafa göre uzak nokta. CTRL+T ile Free Transform u etkin yapıp sağ tıklayarak Disort u seçiyoruz ve köşelerinden oynayarak yazımızı biraz uzaklaştırıyoruz. Yalnız bunu yapmanız için yazınızın bulunduğu text layerı normal layera çevirmeniz gerek. Çünkü Text Layer Free Disort Transform a izin vermez.

Text Layer a sağ tıklayıp, Rasterize Layer Type a tıklayın. (Bu işlemi yapmadan önce yazınızı Duplicate Layer ile çoklayın hata yaptığınızda geri dönme şansınız olsun. çokladığınız yazı layerlarından birini gizleyin). Ardından CTRL+T > Disort yaparak yazının baş tarafını uzaklaştrın.

(Tercihe Göre) Aşağıdaki yolu ve ayarları izleyin.

Bu ayarı çok abartmanızı tavsiye etmiyorum.

Varsa çizginize Outer Glow efekti verin.

Layer>Layer Style>Outer Glow
Sadece renigini değiştirdim: #ffa200 bu rengi kullandım. çizgiye çok efekt vermiyoruz ki yazıyı ve fotoğrafı çok kapatmasın.

CTRL tıklayarak yazı layerınızın kutucuğuna tıklayın ve seçili hale getirin.
Ardından Select>Modify>Expand (Değeri font büyüklüğüne göre değiştirebilirsiniz. Ben 5 verdim.)

CTRL+ALT+D (Select>Feather)
Değer: 10px.

Seçili alanı kaldırmadan Yazı layerının altına bir layer açın. 100px brush alın. Hardness değeri 0% olsun. Yani yumuşak brush kullanarak yeni layerı parlak bir renge boyayın. ardından o layerın Fill değerini 70% e düşürün.

Eğer yazınızı beyaz renkte yazmadıysanız. Yazı layerına tıklayın ve;
Layer>Layer Style>Color Overlay
yaparak rengi beyaz yapın.

En üste yeni bir layer açın.
Blend Mode' unu Screen yapın. Fill değerinide 70-75 civarında yapın.
Bir çok arkadaşımızın bu ayarı bilmiyor.

200-300px yine hardness değeri 0% olan brush alın ve göze batan ama çok parlak olmayan renkler seçin ve her rengi 1 tıklamalık kullanın. mümkün olduğunca yazının üzerine denk gelsin.

Benim elde ettiğim sonuç.:

Farkındaysanız hep üst tarafa çalıştık artık alt kısımlara renk verme vakti geldi.

Pen Tool Video dersinden hatırlarsınız brush ile nokta nokta renkli noktacıkları.

Yeni layer açın.
Ufak bir brush alın ve aşağıda ki brush ayar penceresini açın.

Bu ayarların ardından brushınızı tek tıklamalar ile kullanın. düz çizgiler değil sadece nokta nokta ışıklar bırakın renk değiştirin parlatın koyultun. Hayal gücünüzü kullanın. Kullanmaktan korkmayın.

Yine Pen Tool :)
Asıl amacım Pen Tool üzerine nasıl yazıldığını öğretmekti ama biraz saptı sanırım :)

Neyse ders derstir. Bu dersten bile 1 şey öğrendiyseniz ne mutlu bana :)
The Following 6 Users Say Thank You to Kültürlü Kedi For This Useful Post:
erhan26 (05-26-2008), illegal43 (05-17-2008), Mehmet Akif (05-18-2008), mehmetcece76 (05-16-2008), Young Thug (05-16-2008), yunus35li (05-17-2008)
Sponsored Links
Eski 05-16-2008, 23:31   #2 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Teşekkür Et: 144
Resimler: 22
Tecrübe Puanı: 3 Young Thug will become famous soon enoughYoung Thug will become famous soon enough
Young Thug - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ce: Pen Tool ile Yazı

Hım düşünce çok güzle eline sağlık birde wacom olcak bak neler yazıyon bu pen tool ile

Gerçek Tasarım Fikir Çalışmasıdır...

Young Thug is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 05-16-2008, 23:49   #3 (permalink)
Kültürlü Kedi
Editör

Tecrübe Puanı: 3 Kültürlü Kedi will become famous soon enoughKültürlü Kedi will become famous soon enough

Aslında var.
Ama kullanabileceğim ortam yok şuan.
Hele bi onada kavuşayım Hazirandan sonra inşalalh

Amatörlüğmüzü böyle atalım en azından.
Eski 05-17-2008, 14:08   #4 (permalink)
illegal43
Sitenin Demirbaşı

illegal43 - ait Avatar

Teşekkür Et: 874
Resimler: 6
Tecrübe Puanı: 4 illegal43 will become famous soon enoughillegal43 will become famous soon enough
illegal43 - MSN üzerinden Mesaj gönder

Eline sağlık Cem abi Güzel ders olmuş :(
illegal43 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 05-17-2008, 14:42   #5 (permalink)
burak__
Yeni Üye

Teşekkür Et: 25
Tecrübe Puanı: 0 burak__ will become famous soon enoughburak__ will become famous soon enough

Bende yapmayı denedim ama pen tool ile bi türlü istediğim şeridi çekemedim
burak__ is offline  
Eski 05-17-2008, 14:46   #6 (permalink)
derya
Sitenin Demirbaşı

derya - ait Avatar

Teşekkür Et: 232
Tecrübe Puanı: 2 derya will become famous soon enoughderya will become famous soon enough

Özellikle görsellik açısından güzel bir ders..Eline sağlık..Ben kendi adıma bir değil bir çok şey öğrendim..
Fikir açısından değişik uygulamalar getirdi aklıma..Hayalgücümüze de faydası oldu yani - ki en önemli olan şey hayalgücü değil mi?

Emeğine sağlık tekrar..
Eski 05-17-2008, 14:48   #7 (permalink)
Kültürlü Kedi
Editör

Alıntı:
burak__´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bende yapmayı denedim ama pen tool ile bi türlü istediğim şeridi çekemedim
İstersen Video Ders anlatımları bölümünden Pen Tool kullanımı dersini incele öncelikle.

Alıntı:
Özellikle görsellik açısından güzel bir ders..Eline sağlık..Ben kendi adıma bir değil bir çok şey öğrendim..
Fikir açısından değişik uygulamalar getirdi aklıma..Hayalgücümüze de faydası oldu yani - ki en önemli olan şey hayalgücü değil mi?

Emeğine sağlık tekrar..
Evet hayalgücü... Bende ki en büyük eksiklik :S

Ama işe yaramak güzel :D
Eski 05-17-2008, 15:46   #8 (permalink)
serseri_32_1907
İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :)

serseri_32_1907 - ait Avatar

Teşekkür Et: 2
Tecrübe Puanı: 2 serseri_32_1907 will become famous soon enoughserseri_32_1907 will become famous soon enough

gayet güzel bir çalışma:)
serseri_32_1907 is offline  
Eski 05-18-2008, 00:00   #9 (permalink)
yunus35li
Sitenin Demirbaşı Olma Yolunda

yunus35li - ait Avatar

Teşekkür Et: 248
Tecrübe Puanı: 2 yunus35li will become famous soon enoughyunus35li will become famous soon enough

emeğine sağlık güzel ders
Eski 05-18-2008, 00:26   #10 (permalink)
Mehmet Akif
İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :)

Teşekkür Et: 9
Tecrübe Puanı: 0 Mehmet Akif will become famous soon enoughMehmet Akif will become famous soon enough

Harika Bi Çalışma Teşekkürler...
Mehmet Akif is offline  

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/4964-pen-tool-ile-yazi.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa This thread Refback 05-18-2008 00:13

Konu Seçenekleri
Modları Göster