| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (5) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| Editör ![]() | Windows Vista logo yapımı 1- 500x500px bir sayfa açın ve Elipse Tool ile bir daire çizin. ![]() 2- Layer>Layer Style>Blending Options Yaparak ayarları aşağıda ki gibi yapın. ![]() 3- Bu daireyi CTRL+J kısa yolu ile çoklayın ve CTRL+T ile Free Transform u aktif hale getirin. CTRL+T yaptığınızda kontrol panelinizde şu satırı göreceksiniz. ![]() 2 Numaralı zincire tıklayın ve 1 yada 3te ki değeri 90 yapın. 4- Bu küçülen yuvarlağın Blending Options' ı nı açarak aşağıda ki ayarları yapın. ![]() Ekran görüntümüz: ![]() Devamı...
__________________ ![]() |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı 5- Şimdi Windows pencerelerine sıra geldi. Korkmayın Pen Tool a tıklayın. Bir yamuk çizin. Geometriden bilirsiniz ![]() ![]() Bu şekli çizdikten sonra pentool ekif olarak CTRL ye tıklayarak çizgilere bir kere tıklayın. Şekilde ki gibi köşelerde kareleri göreceksiniz. Pentool ile önce alt kenarın ortasına bir kere tıklayın ve adrından CTRL tıklayarak alt kenarı aşağıya doğru, üst kenarı aşağıya doğru çekin ve şu şekli elde edin: ![]() Ve bu layerın Blending Options ayarlarını aşağıda ki gibi yapın. ![]() ![]()
| | |
| | #3 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı 6- Yaptığınız tek pencereyi CTRL+J ile 3 kez çoklayın. Birini altına koyun diğer 2sini ters çevirerek yanına koyun ve şekilde hale getirin. ![]() 7- Renkleri kullanarak layerların sadece "Gradient Overlay" ayarlarını değiştirin. ![]() 8- CTRL' ye tıklayarak önce bir pencerenin renk katmanına tıklayın. Diğer pencerelerin renk katmanınada CTRL+SHIFT tuşları ile birlikte tıklayarak 4 penecreyide seçili hale getirin. 9- Yeni bir layer açarak bu layeri beyaza boyayın. ![]() 10- Şimdi o meşhur MASKe yi kullanarak bu beyaz layerin bir kısmını görünmez yapalım ve daha sonra bu beyaz renkte ki layer renk ayarını Soft Light yapalım. (Blending Options ın açılan penceresinden bu ayarı yapabilirsiniz: Blend Mode) ![]()
| | |
| | #4 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı 11- İlk çizdiğiniz yuvarlaklardan ufak olanı az önce pencereleri yaptığımız gibi CTRL tuşu ile seçili yapıyoruz. 2 renk seçiyoruz. Alt için: #3fb8ea Üst için: #6d85a1 2yuvarlağın bulunduğu layerlar üzerine bir layer daha açın ve yuvarlak brushı seçin. Ayarları aşağıda ki gibi olsun. ![]() Alt kısmı yukarıda ki verdiğim renk ile, üst kısmı yine verdiğim diğer renk ile çok hafif boyayın. Şu şekli elde edeceksiniz: ![]() 12- Son olarak en üste bir layer açın ve yine 100px ve Hardness 0 olan brush ile pencerelerin tam ortasını beyaz renkte bir kere boyayın. Bu layerın Opacity değerini %30 yapın. İşte Sonuç: ![]()
| | |
| | #5 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Kütahya Mesajlar: 2.032
Teşekkür Et: 875
Resimler: 6 Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı Yardıma ihtiyacım var abi ben şu pen tool ile çizemedim gitti yarım saattir onunla uğraşıyorum yardım edermisin hemen ? |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı Kolay bir yöntem: Rectangel Tool u seçerek bir dikdörtgen çiz. CTRL+T yapıp sağ tıklayarak Perspectif i seç. Mouse ile üst kısmına geldiğinde sağa ve sola bakan 2 oka dönüşür mouse. Tıklayarak sağa doğru götürdüğünde şu şekli elde edersin: ![]() Sen bunu yaparken ben devamını anlatayım.
| | |
| | #7 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı Pentool u seç. Daha sonra Shape 1 layerında bulunan kırmızı katmanın yanında ki katmana tıkla. Eğer çizdiğin yamuğun çevresinde çizgi belirdiyse işleme devam... Pen Tool seçili iken bu çizgilere CTRL basılı tutarak 1 kere tıkla. Bu seferde çizgilerin her köşesinde birer kare olur. ![]()
| | |
| | #8 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Mar 2008 Bulunduğu Yer: Kütahya Mesajlar: 2.032
Teşekkür Et: 875
Resimler: 6 Tecrübe Puanı: 4 ![]() ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı Tamam abi sağol yaptım şöylede yaptımmı gerisini biliyorum zaten eğer konunun devamı varsa cevaplarımı silebilirsin :) ![]() |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Windows Vista logo yapımı Yok konu bitti ama madem başladım pen tool anlatımınıda burdan devam edeyim. Ortaya bir kare daha ekledikten sonra CTRL ye tıklayarak mouseniz ile aşağı yukar kaydırdığınızda zaten vaziyetin farkına varacaksınız :)
| | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/4917-windows-vista-logo-yapimi.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Windows Vista logo yapimi by ~pu-team on deviantART | This thread | Refback | 08-10-2008 15:28 | |
| Photoshop Dersleri - Sayfa 2 - PhotoshopUzmani Forumlar | This thread | Refback | 07-18-2008 14:05 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Animasyon Oluturmak | This thread | Refback | 07-12-2008 00:24 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Dersler | This thread | Refback | 05-14-2008 00:53 | |
| PhotoshopUzmani Forumlar - vBulletin | This thread | Refback | 05-13-2008 18:32 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |