| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (2) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.217 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Pul yapımı 1-ilk olarak aşağıdaki gibi arkaplanı beyaz sayfamızı açıyoruz. ![]() 2-Daha sonra oluşturduğumuz beyaz sayfamızın bulunduğu layerın üstüne sağ tuşla tıklıyoruz açılan menüden bleending options seçeneğine giriyoruz açılan pencerede sırası ile aşağıdaki ayarları uyguluyoruz. Drop Shadow ![]() Pattern Overlay ![]() 3-Yukarıdaki ayarları yaptıktan sonra beyaz sayfamız aşağıdaki gibi görüntü kazanacaktır. ![]() 4-Şimdi Ctrl + Shift + N tuşlarına basıyoruz ve tool menüsünden brush tool umuzu seçiyoruz sert kenarlı bir fırça seçerek aşağıdaki gibi yeri layera uyguluyoruz. ![]() 5-Yukarıdaki noktalama işini yaptıktan sonra layer menüsünde noktoların bulunduğu layerın aşağıdaki gösterdiğim bölüme Ctrl+sol tuş ile tıklıyoruz. ![]() 6-Yukarıda gösterdiğim yere tıkladığımızda aşağıdaki gibi sadece noktalar seçili hale gelecektir. ![]() 7-Şimdi layer menüsüne geliyoruz ve beyaz sayfamızın bulunduğu layerı seçiyoruz. Not:Noktalarımızın bulunduğu layer yukarıdaki gibi taralı vaziyette duracak... ![]() 8-Şimdi tool menüsünde eraser tool aracımızı seçiyoruz. ![]() 9-Noktalarımızda taralı haldeyken beyaz sayfamızın bulunduğu layerın üstüne geliyoruz ve eraser tool aracımız ile noktaların bulunduğu bölümü siliyoruz daha sonra noktalarımızın bulunduğu layerı silebilirsiniz görüntü aşağıdaki gibi olacaktır. ![]() 10-Şimdi pulumuzun üstüne mühürümüzü basacağız bunun dersi sitemizde mevcut olduğundan mühür kısmını anlatmıyorum örnek mühürümüz aşağıda kopyalayarak kendi çalışmanıza uygulayabilirsiniz. ![]() 11-Şimdi mührümüzü pul'umuzun sağ üst köşesine yanlamasına yerleştiriyoruz. ![]() 12-Daha sonra pulumuzun bulunduğu layerda gösterdiğim bölüme Ctrl+sol tuş ile tıklıyoruz. ![]() 13-Yukarıdaki işlemide yaptıktan sonra pulumuz aşağıdaki gibi seçili halegelecektir. ![]() 14-Pul'umuz seçili haldeyken taralı bölgeye sağ tuş ile tıklıyoruz açılan menüden select inverse diyoruz. ![]() 15-Pulumuzun dışındaki alanların tarandığını göreceğiz. ![]() 16-Yukarıdaki gibi taralı haldeyken çalışmamız mühürümüzün bulunduğu layerı seçiyoruz ve eraser tool aracı ile mühürün pul'un dışında kalan kısımlarını siliyoruz ve layer menüsünde mühürümüzün bulunduğu layerın opacity değerini %70 olarak ayarlıyoruz görüntü aşağıdaki gibi olacaktır. Sonuç: ![]()
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| The Following 2 Users Say Thank You to HAKAN For This Useful Post: | Kültürlü Kedi (05-12-2008), neray (05-12-2008) |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Pul yapımı Güzel ders, yalnız benim bir tavsiyem olacak, hem pulun çevresi hemde pul üstünde ki mühür için uyguladığın Select-delete yerine maske kullanımını tavsiye ederim. Bu belki ufak bir ders o yüzden silmek sorun olmaz, ama büyük çalışmalarınızda sildiğiniz şeyi geri getiremezsiniz Photoshopunda geri al için bir sınırı var ama maske kullanırsanız istediğiniz gibi ve istediğiniz zaman görünmez yaptığınız yeri açabilir, dahada silebilir yada komple kaldırabilirsiniz. Örneğin benim "puzzel" dersimdeki gibi.
__________________ ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Pul yapımı doğru aslında oda bir tercih onunda detaylarını anlatmak sana düşsün arkadaşlarımız birşeyler öğrenir belki engin bilgilerinden :)
| | |
| | #6 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: Pul yapımı "Photoshop Tüyoları" Photoshop derslerinden ayrı bilenlerin tecrübe edenlerin vereceği tüyolardan oluşan bir bölüm. İsteyen makalede yazabilir. ALINTI YOK ÇEVİRİ YOK bilen yazacak öğrenmek isteyen okuyacak. Çok ufak araç kullanım dersleri olabilir. Yada mesela bu maske yi anlatacağım bir bölüm gibide olabilir. Bir kaç başlıkta daha söyledim ama yönetim uyuyor :D:D
__________________ ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Pul yapımı uyumuak değil ben ve diğer arkadaşlarım çok yoğunuz sadece biraz forumu boşladık:( ama bölüm hakkında güzel fikir aslında ince ayarları ve en ufak detayları orada paylaşabiliriz kafama yattı...
| | |
| | #9 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Apr 2008 Bulunduğu Yer: bursa Mesajlar: 576
Teşekkür Et: 232
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Pul yapımı İşte ben de tam forumun uygun yerinde bunu soracaktım.. Maske hakkında geniş bir bilgi isteyecektim..Ne için kullanılır,nasıl kullanılır gibi..O yüzden bizim gibiler için kesinlikle çok faydası olur...
__________________ |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| pul yapımı |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/4899-pul-yapimi.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Ten rengi deiimi | This thread | Refback | 05-12-2008 21:45 | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa | This thread | Refback | 05-12-2008 13:35 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |