| Duyuru |
| Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri |

![]() |
| | LinkBack (1) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#1 (permalink)
|
| Editör ![]() | Eklentisiz Kulübe Yapımı Uzun zaman sonra tekrar karşınızdayım desem yeridir. Derslere bir süre bilgisayarımın psikolojik ve teknolojik sorunları sebebi ile ara vermiştim :) Bu dersimizde sadece photoshop gereçlerini kullanarak hiç bir eklentiye gerek kalmadan; ufak yeşillik bir tepede şirin kulübe yapımını öğrenicez. -------------------------------------------- 1. Adım 500x500px lik yeni bir sayfa açın. Sayfaınızı #3f94cd renkte boyayın ve diğer renginiz beyaz olsun. Filter>Render>Clouds Yolu ile görüntünüze bulut efekti ekleyin. ![]() 2. Adım Kulübemizin çizmeye başlıyoruz. Bu çizimleri yaparken Shape kullanmanızı tavsiye ederim. Perpektif ayarları ile çok oynayacağız, pikselleri bozmadan oynamanın yoluda bu. İsterseniz PenTool, isterseniz Rectangle Tool(U) kullanabilirsiniz. Ön cephe için kolay yol tavsiyem budur: ![]() Aşağıda ki gibi 3 parçanızı hazır tutabilirsiniz. ![]() Buna birde yan cephe ekleyin ![]() 3. Adım Oluşturduğumuz şekilleri Free Transform yani CTRL+T yapıp sağ tıklayarak PERPECTIVE özelliğini kullanarak şekillendiriyoruz. Çatılarınıza Blending Options>Drop Shadow uygulayabilirsiniz. ![]() ve Pencereler... ![]() Ben biraz zorladım bu çıktı ben den ancak. (zaten ilk okulda da çizimim kötüydü :) ) 4. Adım Tepeyi yapalım şimdide. Bunun için açtığınız layerin ev layerlarının altında kalmasına dikkat edin. Tepenizi shape ile çizdikten sonra layera sağ tıklayarak "Resterize Layer" a tıkalyın ve normal layera dönüştürün. Daha sonra renk açmaya yarayan Dodge Tool(O) yu seçin ve ara ara tepenin renklerini değiştirin. Birde kapı önüne ufak bir yol belirtisi yapın. ![]() 5. Adım Süslendirmeye geçebilirsiniz. photoshop içinde bulunan ot ve yaprak burshları ile resiminizi süsleyebilirsiniz... ![]() --------------------------------------------- Görüldüğü üzere hiç bir özel eklenti yada abartı bir efekt kullanmadan ufak çaplı bir resim çizdik. ÇOK daha iyilerini yapabilecek arkadaşlar var aramızda. çalışmaları bekliyorum ![]()
__________________ ![]() |
| | |
| The Following 4 Users Say Thank You to Kültürlü Kedi For This Useful Post: |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu Yer: İstanbul Yaş: 17 Mesajlar: 1.549
Teşekkür Et: 52
Resimler: 2 Tecrübe Puanı: 3 ![]() ![]() | Ce: Eklentisiz Kulübe Yapımı güzel ders olmuş birde kültürlü kedi bu kullandığın shape'leri paylaşırmısın :D
| | |
| | #3 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() Üyelik Tarihi: Apr 2008 Bulunduğu Yer: bursa Mesajlar: 576
Teşekkür Et: 232
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Eklentisiz Kulübe Yapımı O yokuşta bisiklet güzel hız alırdı..Bir de Allah korusun uyku sersemi sabah kapıdan çıkarken o yokuş sanırım işe kadar atardı ... :D E daha ne olsun... Eline sağlık.. :)
__________________ |
| | |
| | #4 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.217 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Eklentisiz Kulübe Yapımı eline sağlık güzel ders valla orada olasım geldi:(
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :) ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu Yer: İstanbuL Yaş: 19 Mesajlar: 215
Teşekkür Et: 228
Resimler: 5 Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: Eklentisiz Kulübe Yapımı ilkokuldaki resim defterimden alıntı gibi hep böyle çizerdim :D tşkler....
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Editör ![]() | Ce: Eklentisiz Kulübe Yapımı Alıntı:
Yalnız derste şunu söylemeyi unutmuşum: Çatı için şöyle yapın; ön cepheden görünen çatıyı "Duplicate" ile çoklayın ve "Edit>Transform>Flip Horizontal ile ters yöne çevirip arkada sadece ucu gözüken çatı için bu ters çevirdiğiniz çatı layerını, evin tüm çizimlerinin arkasına taşıyın böylece sadece ucu gözükecek ![]()
__________________ ![]() | |
| | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/4837-eklentisiz-kulube-yapimi.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa | This thread | Refback | 05-08-2008 09:13 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |