iconBütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:15 . | Foruma Hoşgeldiniz, bilgi alışverişinde bulunabilmeniz ve üyelik gerektiren bölümleri okuyabilmeniz için öncelikle kayıt olmalısınız

» PhotoshopUzmani Forumları » Photoshop Hakkında » Photoshop Dersleri » Altın Parıltısında Photoshop Büyüsü

Duyuru

Photoshop Dersleri Çeşitli resimli açıklamalı photoshop dersleri

LinkBack (10) Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 05-06-2008, 14:55   10 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Teşekkür Et: 144
Resimler: 22
Tecrübe Puanı: 3 Young Thug will become famous soon enoughYoung Thug will become famous soon enough
Young Thug - MSN üzerinden Mesaj gönder
Altın Parıltısında Photoshop Büyüsü

1.Adım- Altın Photoshop Büyüsünü Yapacağımız resimlere ihtiyacımız var değimli ben bu büyüyü uygulamak için bem bir koyu gri boombox seçtim buna koyu altın rengi vereceğimiz için önce Image/Adjustments/Desaturate yoluna giderek gri rengini verelim

2.ADIM objemize rengi vermek için layerların altındaki Fx Düğmesine Tıklamalıyız

3.ADIM Bu adımda objeye zengin altın renk görünümü vericez Color Overlay a gidelim ve Blend modu color burn olsun aman bu modlara dikkat edelim renk içinde mat sarı rengini seçelim

4-Adım Adjustments- Level yolunu izleyelim

İki dakikadan daha azsürede kendimize ait altın renkli bir boomboxyaptık süper değimli?

5.Adım Bu Adımda iki tane farklı araba bulacağız boombox a uyguladığımız yolun aynısını bu arabalara da uygulayacağız… seçtiğimiz arabaların birinin yüzü düz öne doğru baksın birdie ytatık olsun ytık
olanı daha sonra çif yönlü yapalım

6.ADIM Bu adımda ise adobe Illustrator ile bir back ground çizmemiz lazım ben bu programının sizde olmadığını düşünerek size ,yapcağımız background’un patternt verisyonu buldum onun üstünde birkaç değişiklik yaparsanız .. Illustrator kurmanıza gerek kalmaz Patternt için Scanline + screentone patterns - Photoshop Brushes - Free Photoshop Brushes at Brusheezy!

Once you have a blend, you’ll want to open the blending options by going to Object/Blend/Blend Options or double clicking the Blend tool in the tools palette will bring up the same dialog box. Choose a # of blends that will leave some space between your circles.

STEP 7

Expand your blend by choosing Object/Blend/Expand. Now Each circle is treated individually and can be edited. Select your entire row of circles. Hold down option and drag it down a good distance. Hold down shift at the same time to keep the layer aligned vertically. Then repeat the steps to make a blend. I chose 15 steps. You can see that I have now blended my 2 rows of circles to make a grid of evenly spaced circles.

Select the entire grid and hold down option & shift while dragging on a 45 degree angle. You now have a circle pattern that should look like the pic below

Copy and paste it into your Photoshop document

8.ADım şimdi İse kopyalayıp photoshopa yapıştırdığımız arka plan resmine bevel and enboıss ekleyelim

9.Adım- Şimdi ise özel 2d neslere ihtiyacımız bunları ben gomedia’dan aldım ve denedim en uygun olanı çalışmaya dahil ettim sizde vectorleri bu siteden ala bilirsiniz Vectorler için Go Media's Arsenal - Professional Design Weaponry

İlk olarak layer paletinin altındaki FX! Düğmesini tıklıyoruz ve Gradient Overlay’a girerek bu vectorlere altın rengi verelim renkleri örnekte verdiğim resimdeki gibi yapalalım

Şimdi ise vectorleri arabalarının arkasına yerleştirelim…

Aynı Sitil Kutusunun İçinde Satin’ E Gidelim ve Değerleri Şu Şekilde yapalım
Blend Modu-Overlay-Rengi Beyaz
Opacity 100 Angle 135
Distance 8
Size 16
Contour Resimdeki Gibi Anti-Aliase Seçili

Şimdi İse Bevel And Enboss Vericez vectorumuze Inner Bevel ı seç ve boyutları ayarla
Ben boyutları 10 ve 1 olarak ayarladım yanık görüntüyü boyaması için gloss countour u seçelim eğer isterseniz opacity’sini düşürebilirsiniz

Bevel And Enboss Un Altındaki Contour u seç ve Contour kutusundaki gölge biçimini resimdeki gibi yapın Bu yaptığımız işlemlerin her biri tasarıma farklı bir bakış açısı kazandıracak

Bevel And Boss Kutusunun Eki Olan Texture’ e Gidelim Photoshop Ön plan ayarlarının deseninden bir tanesini seçelim ölçü ve derinliğini ayarlayalım bu işlemden sonra vector’ün nasıl olduğuna bakalım şimdi bu desenler gerçekten altın yansımasına benzedi değimli ?

Budurumda Vectorumuzun Biraz Tutuncu Olduğunu Düşündüm Ve Bunun Rengine Biraz Değişiklik katmak istedim bu nedenle tasarımın üstüne farkı bir renk daha yatırdım kırmızımsı rengi tamamlasın diye desaturated yeşilini seçtim opaklığınıda ayarlayınca renginin daha iyi olduğunu ve arabaya da uygun olduğunu anlayabiliyorum J

Tasarımın bir bütün ghözükmesi için birazda stroke ekleyelim resimdekileri takip edelim

Evet şu noktada vectore verdiğimiz altın renk olayını tamamlamış buluyoruz
Yalnız bundan sonra da çeşitli vectorler kullancağız bu kullancağımız vectorler için ayrı ayrı altın rengi vermek ile uğraşmak yerine daha önce yaptığımız styles ı kaydet’ip daha sonra bu styles ları hazır olarak kullancağız bunun için ise

Layer Styles’da iken Drop Shadow’un üstünde Styles var buna tıklayalım karşımıza bir styles kutucuğu çıkacak bu kutucuğun sağ tarafında küçük bir ok buna tıklayalım ve Save Styles Diyelim bu işlemi yaptığımız zaman verdiğimiz layer effect’ini kaydetmiş olduk bundan sonraki adımlarda daha hızlı hareket edebileceğiz

Duyuru : Şimdi Kaydettiğiniz Stil Diğer photoshop sitlerinin içinde yer alıyor J

Ve sizin yeni altın sitin çok parlak görünüyor…

10.Adım . Şimdi Birkaç bling vector e daha ihtiyacımız var ben aratıp bunu buldum..Bu vector’ede kaydettiğimiz layer sitilini verelim

Kopyala yapıştır yaparak yeni vector üde tasarıma ekleyelim….

11. Adım- şimdi ise yumuşak bir brush ile arka plana ışı vereceğiz ben bunun için arir brush 100 ü seçtim ve hafif bir dokunma darbesi verdim resime

Verdiğimiz beyaz brush darbesine fxdüğmesine tıklayayıp renk ekliyip parlatacağız layer paletinin altındaki fx e tıklayalım ve outer glow u seçelim..

Şimdi dış parlaklık için rengi verelim.... blend modunu seçelim opaklığı 100 yapalım

Layer in birkaç tane kopyasını çıkartarak parlaklığı daha matlaştırealım daha sonra silgiyi aralara bazı yerleri silebiliriz

12.Adım Bu adımda Tasarımı biraz daha parlatmak için birkaç obje daha ekliyeceğiz bunun için dersin orjinalinde Illustrator programı ile 5 noktalı dar yıldız kullanmışlar bunu siz başka yerden bula bilirsiniz brush yada vector olarak size bırakıyorum biraz araştırın J ben Illustrator dersine ait resimleride ekliyim isterseniz buna göre bir şeyler yaparsınız

Bu biling leri kendi aruzunuzua göre birkaç yere ekleyip parlata bilirsin

ŞİMDİ BU YILDIZLARA geçen layerdaki gibi outer glow ekleyerek biraz kızartalım

Ben tasarımı birazdaha kalabalık göstermesi için birde yazı ekledim gerçi bu benim tarzım sizde bu yolla kendi tarzınızda tasarımlar yapablirsiniz yani burada her şey sizin hayal gücünüze bağlı beklide bu tasarım size hoş gelmeye bilir ben sadece kendime göre yapıp alt yapısını size gösterdim bundan sonrası sizin el becerinize ve uydurma yeteneğinize bağlı kolay gelin arkadaşlar

Takıldığınız Yerleri Çekinmeden Sora Bilirsiniz... :)

Altın Parıltısı İçin Kaydettiğimiz Layer sitili buyrdun burdan indire bilirsiniz Download

Gerçek Tasarım Fikir Çalışmasıdır...

Konu Young Thug tarafından (05-06-2008 Saat 17:39 ) de değiştirilmiştir..
Young Thug is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
The Following 19 Users Say Thank You to Young Thug For This Useful Post:
B.E.T.İ.D. (05-21-2008), By Mami (05-29-2008), Despina (06-06-2008), EndoplazmikBİRkuluM (08-21-2008), HAKAN (05-06-2008), iclturkey (05-06-2008), illegal43 (05-06-2008), mehmetcece76 (05-08-2008), melodrama (05-07-2008), MustiBa (10-13-2008), neray (05-06-2008), PAŞŞA (09-14-2008), schneeflocke (05-21-2008), Smf.Uzmani (09-06-2008), SoNiC89 (05-06-2008), Tuhan (05-06-2008), yunus35li (05-06-2008), _by_danger_ (06-25-2008), ŞARAA (11-05-2008)
Sponsored Links
Eski 05-06-2008, 15:00   #2 (permalink)
HAKAN
PhotoshopUzmanı Kurucusu

HAKAN - ait Avatar

Teşekkür Et: 186
Thanked 2.210 Times in 951 Posts
Resimler: 38
Tecrübe Puanı: 10 HAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant future
HAKAN - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ce: Altın Parıltısında Photoshop Büyüsü

eline sağlık kardeş iyi çeviri olmuş

ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!..
HAKAN is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 05-06-2008, 15:31   #3 (permalink)
yunus35li
Sitenin Demirbaşı Olma Yolunda

yunus35li - ait Avatar

Teşekkür Et: 248
Tecrübe Puanı: 2 yunus35li will become famous soon enoughyunus35li will become famous soon enough

vay anam vay..
cok iyi süper ders
Eski 05-06-2008, 16:05   #4 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Tecrübe Puanı: 3 Young Thug will become famous soon enoughYoung Thug will become famous soon enough

Alıntı:
yunus35li´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
vay anam vay..
cok iyi süper ders

Doğrudur :) 4 küsür Saatlik bir emek yorumlar için sağolun

Young Thug is offline  
Eski 05-06-2008, 16:08   #5 (permalink)
iclturkey
Sitenin Demirbaşı

iclturkey - ait Avatar

Teşekkür Et: 49
Tecrübe Puanı: 3 iclturkey will become famous soon enoughiclturkey will become famous soon enough

Benden de bir vay anam vay...
Muhteşem.
Eski 05-06-2008, 17:23   #6 (permalink)
brtg_dgn
Sitenin Demirbaşı

brtg_dgn - ait Avatar

Teşekkür Et: 52
Resimler: 2
Tecrübe Puanı: 3 brtg_dgn will become famous soon enoughbrtg_dgn will become famous soon enough
brtg_dgn - MSN üzerinden Mesaj gönder

süper olmuş valla ellerine sağlık serhat abi :D

brtg_dgn is offline  
Eski 05-06-2008, 19:44   #7 (permalink)
Tuhan
Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :)

Tuhan - ait Avatar

Teşekkür Et: 15
Tecrübe Puanı: 2 Tuhan is on a distinguished road

Ellerine Sağlıkk
Eski 05-06-2008, 22:26   #8 (permalink)
illegal43
Sitenin Demirbaşı

illegal43 - ait Avatar

Teşekkür Et: 874
Resimler: 6
Tecrübe Puanı: 4 illegal43 will become famous soon enoughillegal43 will become famous soon enough
illegal43 - MSN üzerinden Mesaj gönder

Bu ders mükemmel !
illegal43 is offline  
Eski 05-06-2008, 23:43   #9 (permalink)
uA_gRs
İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :)

Teşekkür Et: 1
Tecrübe Puanı: 0 uA_gRs will become famous soon enoughuA_gRs will become famous soon enough

ellerine sağlık :)
uA_gRs is offline  
Eski 05-07-2008, 00:25   #10 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Beğendiğinize Sevimdim.. umarım ders işinize yaramıştır

Young Thug is offline  

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/photoshop-dersleri/4793-altin-pariltisinda-photoshop-buyusu.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Photoshop Dersleri - Sayfa 2 - PhotoshopUzmani Forumlar This thread Refback 11-04-2008 15:01
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Sayfa Kvrma Efekti This thread Refback 08-14-2008 18:03
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Logo Yapm 2 This thread Refback 06-11-2008 00:09
Photoshop Hakknda - Photoshop Dersleri eitli resimli aklamal photoshop dersleri This thread Refback 05-23-2008 13:40
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Dersler This thread Refback 05-21-2008 02:43
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Dersler This thread Refback 05-07-2008 01:31
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa This thread Refback 05-06-2008 17:37
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Galeri - Kategori: 3D - Resim: 3d This thread Refback 05-06-2008 16:26
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Dersler This thread Refback 05-06-2008 16:10
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Anasayfa This thread Refback 05-06-2008 15:42

Konu Seçenekleri
Modları Göster