iconBütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:48 . | Foruma Hoşgeldiniz, bilgi alışverişinde bulunabilmeniz ve üyelik gerektiren bölümleri okuyabilmeniz için öncelikle kayıt olmalısınız

» PhotoshopUzmani Forumları » Photoshop Hakkında » İmza Atolyesi (Signature Atelier) » Videolu İmza Yapımı Dersi.

Duyuru

İmza Atolyesi (Signature Atelier) İmza (Signature) yapım alanı

LinkBack Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 06-02-2008, 02:12   #1 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Teşekkür Et: 144
Resimler: 22
Tecrübe Puanı: 3 Young Thug will become famous soon enoughYoung Thug will become famous soon enough
Young Thug - MSN üzerinden Mesaj gönder
Videolu İmza Yapımı Dersi.

Videolu İmza Yapımı

Ya'Boy

Video’dan nasıl imza yapılır onu göreceğiz yalnız profesyonal olmadığım için 4 dörtlük bir ders hazırlayamadım mahzur görün yalnız şunu söyleyebilirim ki bu bu çalışma düşündüğünüz kadar zor bir şey değil tekniğini öğrenmeniz yeterli gerisi zaten gelicektir.
Demek istediğim layer’sayısına bakıp kendinizi korkutmayın. 2-3 göster göstermeden sonra alışıp sonunu getiriyorsunuz.. neyse derse dönelim.

1.Adım Önce 400x150 pixels bir çalışma sayfası açıyoruz ve bunu gradient tool ile siyah beyaz karışımı renge boyuyoruz . daha sonra stock resmini bu çalışma sayfasının bir köşesine yerleştiriyoruz ben arka plana şehir ekledim sizde isterseniz extradan objeler ekliye bilirsin

2.ADIM . daha sonra gradient uyguladığımız arka plan olduğu layer ı seçiyoruz . 40 px lik yumuşak silgiyi alıp görüntünün bir kısmını siliyoruz resimdeki gibi yalnız silginin yumuşak olmasına dikkat edelim.

Silme işlemini yaptıktan sonra resim aşağıdaki gibi olacak
Ben resime extra bir görümün vermek için ışıklandırma uyguladım istediğiniz herhangi bir bölüme gelip yumuşak 30px lik bir fırça ile küçük turuncu bir darbe verelim ve layer modunu lighten yapalım.

Ben Sade olmaması için birkaç obje yazı falan ekledim bunlara birkaç ta effect uyguladım uyguladığım yöntemleri psd’de göre bilirsiniz… şimdi kafanızı karıştırmayım bu efelerle yalnız resimler arka plana iyice oturun ve görüntü kalitesi artsın diye fitler-sharpen- sharpen-da verdim biraz.

Yerleştirme işlemi yaptıktan sonra görüntü kalitesini arttırmak için layer-new adjument layer- brigtness & contrass ekledim siz eklemeye bilirsiniz konumuz bu değil J

Photoshop’da son işlemleri de yaptıktan sonra araç çubukların altındaki photoshop’dan image ready’e geçme düğmesini tıklıyor ve photoshopda işimiz bitiyor.

Şuanda gif için resmimizi hazırlamalıyız . çalışmanın bütün layer’larını seçip birleşticez şimdi
Nasıl yapıcağımız konusunda ise çalışmanın en alttaki layerına yani backgrounda gelip üstüne bir kere tıklayalım ve shift tuşuna basılı tutarak en üteki layer’in üstünede birkere tıklayalım böylece bütün layerları seçmiş oluruz seçme işlemi yaptıktan sonra ctrl + e yaparak bütün layerları birleştirelim

Şimdi resmimiz hazır internetten herhangi bir gif resmi bulalım veya herhangi bir çevirme programıyla videonun bir bölümünü gif e çevirelim daha sonra file-open yoluyla bu gifi açalım gif’in üstüne birkere tıklayarak ctrl + a yapıp gifin bütün parçalarını seçelim ve dahasonra imza resmizin üstüne sürükleyelim burada dikkat edilmesi gereken yer gifin bütün parçalrını seçmek ama dikkat

Sürükleme işlemini yaptıktan sonra gifin bütün layerlarını atmış oluyoruz yalnız gif rsmin altına değil üstüne gelmiş onu yapmak içinde gif’in bütün layerları seçili iken back ground’un altına atıyoruz ki sildiğimiz yerin altına gelsin alttaki resimde kırmızıya boyamışım dikkati bakın eğer gifi alttarafa attıysak şimdi sıra oturtmada
Eğer gifin bütün layerları seçili değilse hepsini seçelim yalnız imza resmi sabit bundan sonraona hiç dokunmuyoruz…gifin 1.layer’ına gelerek üsütne birkere tıklayalım shift e basalım ve gifin son layerınada tıklayalım daha sonra crtl+ t yaparak sildiğimiz yere oturtalım artık küçültcek misiniz
büyülçek misniz kayrıcak mısınız o size kalmış ben küçültüp kaydırdım

Sıra gifi oyanatma geldi gifin birinci layer’ına gidelim. Daha sonra animasyon penceresinden yeni (new) butonuna tıklayalım screende kırmızı ile çizmişim tıkladıktan sonra 2.bir kopya resim çıktığını görüyoruz değimli şimdi layer birdeki gözü kaldıralım ve ikidekini işaretleyelim bunu gifin bütün layer ları için yapıcaz a imza görüntüsüne dokunmuyor kesinlikle

2. gözü gösterdikten sonra animasyon penceresine gelip yeni (new ) e tekrar tıklayalım..ve 2 deki gözü kaldırıp 3 deki gözü işaretleyelim bunu hep tekrarlıycaz daha sonra yeni açıp 4 ü göstercez sonra beşi 6.7.8.9 derken biticek :D yalnız gösterdiğimiz gözleri kaldırmayı unutmayalım

Bütün gifleri gösterkiten sonra tollbar daki internet simgesine tıklayıp resmi farklı kaydet diyoruz bukdar kolay bakın beni 100 parça var hepsini göstermem 3 dakikamı aldı yani demek istediğim okadar zor değil herkez yapa bilir..

İşte sonuç bütün işlemleri yaptıktan sonra

PSD'yi İndirmek için Tıklayın.

Gerçek Tasarım Fikir Çalışmasıdır...

Konu Young Thug tarafından (10-12-2008 Saat 21:53 ) de değiştirilmiştir..
Young Thug is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
The Following 10 Users Say Thank You to Young Thug For This Useful Post:
Burçin (09-16-2008), DYG (11-17-2008), HAKAN (06-04-2008), Hkmt28 (06-04-2008), IkenyI (06-18-2008), illegal43 (06-04-2008), mehmetcece76 (06-27-2008), Sweet (08-03-2008), yunus35li (06-05-2008), ßy.Serkan (06-04-2008)
Sponsored Links
Eski 06-02-2008, 02:14   #2 (permalink)
HAKAN
PhotoshopUzmanı Kurucusu

HAKAN - ait Avatar

Teşekkür Et: 186
Thanked 2.210 Times in 951 Posts
Resimler: 38
Tecrübe Puanı: 10 HAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant future
HAKAN - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ce: Videolu İmza Yapımı Dersi.

eline sağlık süper ders işte PU farkı :)

ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!..
HAKAN is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 06-02-2008, 02:24   #3 (permalink)
mehmet_a
İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :)

mehmet_a - ait Avatar

Teşekkür Et: 3
Tecrübe Puanı: 0 mehmet_a will become famous soon enoughmehmet_a will become famous soon enough

ellerine saglık walla süper bi anlatım süper bi ders teşekkürler
mehmet_a is offline  
Eski 06-02-2008, 14:53   #4 (permalink)
onemic
Sitenin Demirbaşı Olma Yolunda

onemic - ait Avatar

Teşekkür Et: 103
Tecrübe Puanı: 2 onemic will become famous soon enoughonemic will become famous soon enough
onemic - MSN üzerinden Mesaj gönder

Çok şahane bir ders gerçekten :) okul işlerimde bitti bi derste benden gelecek :D

onemic is offline  
Eski 06-02-2008, 15:12   #5 (permalink)
illegal43
Sitenin Demirbaşı

illegal43 - ait Avatar

Teşekkür Et: 874
Resimler: 6
Tecrübe Puanı: 4 illegal43 will become famous soon enoughillegal43 will become famous soon enough
illegal43 - MSN üzerinden Mesaj gönder

Çok güzel ders olmuş eline sağlık Serhat Abi :)
illegal43 is offline  
Eski 06-02-2008, 15:32   #6 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Tecrübe Puanı: 3 Young Thug will become famous soon enoughYoung Thug will become famous soon enough

Beğenmenize Sevindim çalışmlarınızı bu başlık altında görmek isterim

Young Thug is offline  
Eski 06-02-2008, 17:21   #7 (permalink)
onemic

onemic - ait Avatar

Tecrübe Puanı: 2 onemic will become famous soon enoughonemic will become famous soon enough

Bende yaptım bi tane imza hazırdı zaten :D en sevdiğim oyuncu hastasıyım :)

onemic is offline  
Eski 06-02-2008, 17:35   #8 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Wow manyak Olmuş kardeşim Eline Sağlık . Gifi Kaç Saniye olarak Ayarladın?
Sanki Ağır çekim miş Gibi Gözüküyor

Young Thug is offline  
Eski 06-02-2008, 17:40   #9 (permalink)
onemic

onemic - ait Avatar

Valla gifi ben ayarlamadım :D vardı zaten ayarlıyan ayarlamış ama bakar editlerim mesajımı

0,06 olarak ayarlı

onemic is offline  
Eski 06-02-2008, 17:43   #10 (permalink)
Young Thug
Editör

Young Thug - ait Avatar

Hımm ben 0.1 ve 0 kullanıyorum daha gerçekçi duruyor olsun yinede güzel eline sağlık kardeşim

Young Thug is offline  

Etiketler
dersi., imza, videolu, yapımı

Konu Seçenekleri
Modları Göster