iconBütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:10 . | Welcome to Forum, please register to access all of our features.

» PhotoshopUzmani Forumları » Fotoğrafçılık & Wallpaper » Fotoğrafçılık » Fotoğraf ve Resim farkı

Duyuru

Fotoğrafçılık Fotoğrafçılık hakkında herşey

LinkBack (4) Konu Seçenekleri Modları Göster
Eski 01-17-2008, 06:46   4 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Kültürlü Kedi
Editör

Kültürlü Kedi - ait Avatar

Teşekkür Et: 97
Tecrübe Puanı: 3 Kültürlü Kedi will become famous soon enoughKültürlü Kedi will become famous soon enough
Kültürlü Kedi - MSN üzerinden Mesaj gönder
Fotoğraf ve Resim farkı

Günümüzde fotoğrafçılığın ne derece popüle rolduğunu anlatmama çokta lüzüm yok sanırım. Öyle ki fotoğrafçılık mesleği ayağa düştü denebilecek halde. Hakkını vererek bu işi yapanları tenzi ederim. Yani sözüm meclisten dışarı ama eline cep telefonu alıp bir günbatımı fotoğrafı çeken kendini fotoğrafçı diye adlandırır oldu.

Ressamlığa nedense bu kadar ilgi yok. Yada bütün herkes çok büyük bir yalancı!

İnsanlar ben fotoğrafçıyım diye geçiniyor ve aynı zamanda fotoğraf ile resim arasında ki farkı bilmiyor yada az önce dediğim gibi herkes fotoğrafçıyım diyip ressam olmaktan utananlar ve ağız alışkanlığı.

Unutmayın!

Fotoğraf çekilir...
Resim çizilir...

Fotoğraf ve Resim arasında ki farkı kavramadan elinize fotoğraf makinesi almayın.
Fotoğraf sadece üstünde hiç bir dijital fark oluşturulmayan sadece gerekli olduğu kadar renk ayarı yapılan görsel bir sanatın meyvesidir.
Resim ise üstadların fırça yada kalemlerinden çıkan harika eserlerdir. Ancak fotoğraflarada teknolojin (ne kader gerekli olduğu tartışmaya açık) getirdiği nimetlerden(!) faydalanılarak değişik şekillere sokulmuş halinede resim denilir.

Lütfen gözden kaçan bu ayrıntıya dikkat edin. Ben Türkçemizi koruyalım diye insanların günlük kelimelerine tecavüz etmeye meraklı biri değilim ben Fotoğrafa ve fotoğrafçıya, resim ve ressama en önemliside sanata saygı istiyorum.

Unutmayın!

Fotoğraf çekilir... Bu işi Fotoğrafçı yapar.
Resim çizilir... Bu işi ise Ressam yapar.
Kültürlü Kedi is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Bu mesaja teşekkür edenler
nautica34 (03-19-2008)
Sponsored Links
Eski 01-17-2008, 06:49   #2 (permalink)
mahsher
İlerleyen Günlerde Profesyonel PS'ci olacak :)

Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 2 mahsher will become famous soon enoughmahsher will become famous soon enough
mahsher - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ce: Fotoğraf ve Resim farkı

Ben foğraf çekerim gezdigim yerlerde.
kara kalem çalışmalarımda güzeldir okulda resimde hep birinci olurdum.
Galiba ben bir Fotoressamım :)
mahsher is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Eski 01-17-2008, 06:56   #3 (permalink)
Kültürlü Kedi
Editör

Kültürlü Kedi - ait Avatar

Teşekkür Et: 97
Tecrübe Puanı: 3 Kültürlü Kedi will become famous soon enoughKültürlü Kedi will become famous soon enough
Kültürlü Kedi - MSN üzerinden Mesaj gönder

Manzara yada eş dost çekerek,
Arkadaşlarla hatıra fotoğrafı çekerek,
Ot gördüm çekeyim,
İt gördüm kaçayım ile olmuyor ama bu.

Bunları yaparak "ben fotoğrafçıyım" demek bence Fotoğraf sanatçılarına hakaret oluyor.

Kompozisyonun var mı?
Makineni tanıyor musun?
Fotoğrafçılık nedir?
Nasıl fotoğraf çekilir?
Enstantene nedir?
Diafram nedir?
ASA-ISO nedir?
Hangi objektif ile hangi tür fotoğraflar çekilir?
Stüdyo çekimleri nasıl yapılır?
Işık nasıl ayarlanır?
Işık nasıl kullanılır?

bilinmesi gereken daha yüzlerce TEMEL SORU...
tabi birde bunların ayrıntıları var...

Resim için bilgim olmadığı için konuşmak istemiyorum. Ama başarılar dilerim.

Yanlış anlaşılsın istemem size; "Fotoğrafçı değilsiniz!" demek gibi bi hakarette bulunmuyorum.
Kültürlü Kedi is offline  
Eski 01-17-2008, 07:07   #4 (permalink)
mahsher

Tecrübe Puanı: 2 mahsher will become famous soon enoughmahsher will become famous soon enough
mahsher - MSN üzerinden Mesaj gönder

yok ben sadece öylesine takıldım benimki amatörce fotograr çekmek.ama resim çalışmalarım güzeldir.neyse ben konuyu uzatmayım sana aynen katılıyorum 1 - 2 fograf çekmekle fotografçı olunmaz.
mahsher is offline  
Eski 01-17-2008, 10:31   #5 (permalink)
HAKAN
PhotoshopUzmanı Kurucusu

HAKAN - ait Avatar

Teşekkür Et: 161
Thanked 1.809 Times in 840 Posts
Resimler: 38
Tecrübe Puanı: 10 HAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant futureHAKAN has a brilliant future
HAKAN - MSN üzerinden Mesaj gönder

evet buna bende katılıyorum eline telefonu alan bir yakın çekim kedi bir yaprak çekmekle fotoğrafçı olunmaz bunları yapmaklada hemen fotoğrafçılık öğrenilmez yada bir eski tarih eser binayı çekipte aaa gördünmü süper çektim bu işi biliyom canım demekle hiç olmaz çektiğin o binanın fotoğrafı güzel sayılmaz içindeki bina ihtişamını gösterir birde o resmi alıp photoshop'ta bir zoom efekti yapmakla bu iş hiç öğrenilmez...

ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!..
HAKAN is offline  
Eski 01-28-2008, 00:30   #6 (permalink)
iclturkey
Sitenin Demirbaşı Olma Yolunda

iclturkey - ait Avatar

Bulunduğu Yer: in 300 mil kuzeyinin 300 mil doğusunun 300 mil güneyinin 300 mil batısında ikamet etmekte
Teşekkür Et: 38
Tecrübe Puanı: 2 iclturkey will become famous soon enoughiclturkey will become famous soon enough

Sonuçta;
Fotoğraf çekilir,çizilir...
Lütfen fotoğraf(sitelerinde)lara resim demeyiniz :P:)
Eski 01-28-2008, 23:58   #7 (permalink)
gharmanbasi

gharmanbasi - ait Avatar

Teşekkür Et: 2
Tecrübe Puanı: 0 gharmanbasi will become famous soon enoughgharmanbasi will become famous soon enough

Bu konuda bilgi sahibi olmak için sizin yardımlarınızı bekliyoruz.
Yeni Kamera aldım bu arada Canon Sx 100 Is iyi bir seçim yapmış mıyım?
Teşekkürler

İ love Pu
gharmanbasi is offline  
Eski 01-29-2008, 00:11   #8 (permalink)
iclturkey
Sitenin Demirbaşı Olma Yolunda

iclturkey - ait Avatar

Bulunduğu Yer: in 300 mil kuzeyinin 300 mil doğusunun 300 mil güneyinin 300 mil batısında ikamet etmekte
Teşekkür Et: 38
Tecrübe Puanı: 2 iclturkey will become famous soon enoughiclturkey will become famous soon enough

Bence tamamen manuel modlu makinenin(mesela Canon Sx 100 :) dışında(bazı otomatikler de işe yarıyor tabi)kiler işe yaramaz.Kendi adıma konuşuyorum tabi!
Mesela benimki ADKf182 paketlemişler resmen...
Ama Allahtan makineyi açabiliyorum ve lenlsleri birbirinden ayırıp 0,3 cm'ye kadar focuslayabiliyorum <oms> :)
Eski 01-29-2008, 20:57   #9 (permalink)
gharmanbasi

gharmanbasi - ait Avatar

Teşekkür Et: 2
Tecrübe Puanı: 0 gharmanbasi will become famous soon enoughgharmanbasi will become famous soon enough

hihihi :)
gharmanbasi is offline  
Eski 02-04-2008, 13:06   #10 (permalink)
Whiplash114
Yeni Üye

Whiplash114 - ait Avatar

Tecrübe Puanı: 0 Whiplash114 will become famous soon enoughWhiplash114 will become famous soon enough
Whiplash114 - MSN üzerinden Mesaj gönder

Alıntı:
Kültürlü Kedi´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Manzara yada eş dost çekerek,
Arkadaşlarla hatıra fotoğrafı çekerek,
Ot gördüm çekeyim,
İt gördüm kaçayım ile olmuyor ama bu.

Bunları yaparak "ben fotoğrafçıyım" demek bence Fotoğraf sanatçılarına hakaret oluyor.

Kompozisyonun var mı?
Makineni tanıyor musun?
Fotoğrafçılık nedir?
Nasıl fotoğraf çekilir?
Enstantene nedir?
Diafram nedir?
ASA-ISO nedir?
Hangi objektif ile hangi tür fotoğraflar çekilir?
Stüdyo çekimleri nasıl yapılır?
Işık nasıl ayarlanır?
Işık nasıl kullanılır?

bilinmesi gereken daha yüzlerce TEMEL SORU...
tabi birde bunların ayrıntıları var...

Resim için bilgim olmadığı için konuşmak istemiyorum. Ama başarılar dilerim.

Yanlış anlaşılsın istemem size; "Fotoğrafçı değilsiniz!" demek gibi bi hakarette bulunmuyorum.
Kültürlü kediye katılıyorum. Kısa ve öz bir açıklama yapmış aslında. Fotoğrafçılıkla uğraşıyorum fakat daha 3 seneyi aşkın uğraşıyorum. Fotoğrafçılıkta öyle telefonu eline alıp ben bunu çözdüm gibi değil. 3 seneyi aştı hala daha uğraşıyorum adı üstünde. Umarım fotoğrafçılığı çözeceğim çünkü her yeni birşey öğrendikçe dahada keyifli olmaya başlıyor bu iş.

Fotoğraf ve resim olayını şu yöndende açıklanması gerekebilir. Son 1-1,5 yıl içerisinde bir fotoğrafçılık hayranlığı oluştu. Fotoğrafçılık ve özellikle onun yanı sıra Grafik tasarım. Sokağa çıktığım aralar kesinlikle yaşıtlarımın 3'de birinde görebiliyorum fotoğraf makinesi. Çok pahalı çok kaliteli fotoğraf makineleri alanlarıda var ama masaya oturduğumuzda hiç birşey bildikleri yok bazılarının ve o makineye üzülüyorum. Tabii onu belli etmemeye çalışıyorum. İşte öyle konuyla ilgiliymiş içimi dökmek istedim. x)
Whiplash114 is offline  

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/fotografcilik/2868-fotograf-ve-resim-farki.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Photoshop Uzman - Trkiyenin Photoshop Portal - Glgeli icon yapm This thread Refback 06-08-2008 19:43
Photoshop Uzmanı - Türkiyenin Photoshop Portalı - Buzdan Duvar Yapımı This thread Refback 02-04-2008 13:23
Photoshop Uzmanı - Türkiyenin Photoshop Portalı - Elma Yarışması This thread Refback 02-04-2008 13:09
Photoshop Uzmanı - Türkiyenin Photoshop Portalı - Tool Menüsünü Tanıma This thread Refback 01-28-2008 00:38

Konu Seçenekleri
Modları Göster