| |
#1 (permalink)
| |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.269
Teşekkür Et: 161
Thanked 1.809 Times in 840 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() Her şey, bizi birbirimize kenetleyen en güçlü bağ olan Türkçe için! Dilimize sahip çıkalım. Aramızda Türkilizce değil , Türkçe konuşalım. Türkçemize sahip çıkalım. Atalarımız sadece toprak için kıymetli canlarından vazgeçmemişler. Bu ülkeyi vatan yapan ulvi değerlerden biri de dildir. Atalarımıza olan borcumuzu böylede ödeyebiliriz. Bir yandan ilerlerken, bir yandan tökezliyoruz. Bilgisayar çağı ve internet kullanımı kısacası "chat dili" dediğimiz düşman, dilimizi mahvetmekte. Forumdaki bütün arkadaşlarımdan bu konuda biraz daha duyarlı olmasını rica ediyorum. Gönül ister ki herkes Türkçe'yi bütün dilbilgisi kurallarına uyarak kullansın. Fakat daha önce aşmamız gereken, özellikle bu duyuru ile bahsetmek istediğim konu, kullanmamamız gerekirken kullandığımız ve dilimizden çıkarttığımız harfler. "q, w, x, sh" bizim alfabemizin harfleri değildir ve bizim alfabemizdeki harflerin yerine asla ve asla geçemez. "eidir, memleket nire, gidiom, güsel, eed, taam, annadım, bakcez vs." gibi kelimelerde aradan çıkartılan harfler küçük birer kayıp olarak gözükse bile, dilimiz için büyük bir kayıptır. Türk dilini iyi veya kötü kullanan, hatalarını düzeltmek isteyen bütün arkadaşlarımızdan bu kampanyaya katılmalarını rica ediyorum. Ne kadar büyürsek, ne kadar çoğalırsak o kadar büyük bir güç oluruz. Büyük ve kaliteli bir forum olarak, büyük ve kaliteli bir adım atalım. Türkçemizi katledenlerin önüne geçelim. TÜRK HARFLERİNİN KABUL VE TATBİKİ HAKKINDA KANUN Kanun Numurası : 1353 Kabul Tarihi : 1/11/1928 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 3/11/1928 Sayı: 1030 Yayımlandığı Düstur : Tertip: 3 Cilt: 10 Sayfa: 3 ... Madde 4 : Halk tarafından vakı müracaatlardan eski Arap harfleriyle yazılı olanlarının kabulü 1929 Haziranının birinci gününe kadar caizdir. 1928 senesi Kanunuevvelinin iptidasından itibaren Türkçe hususi veya resmi levha, tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile kezalik Türkçe hususi, resmi bilcümle mevkut, gayrı mevkut gazete, risale ve mecmuaların Türk harfleriyle basılması ve yazılması mecburidir. YANİ; Madde 4 : Halk tarafından yapılan başvurulardan eski Arap harfleriyle yazılı olanlarının kabulü 1 Haziran 1929 gününe kadar geçerlidir. 1928 yılındaki kanunun başlangıcından itibaren Türkçe özel veya resmi levha, tabela, ilan, reklam ve sinema yazıları ile aynı biçimde Türkçe özel, resmi bütün süreli, süreli olmayan gazete, kitapçık, broşür ve yayınların Türk harfleriyle basılması ve yazılması zorunludur. Alıntı:
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. | |
| | |
| Bu mesaja teşekkür edenler | yunus35li (05-02-2008) |
| Sponsored Links |
| |
| | #5 (permalink) |
| Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :) ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Bulunduğu Yer: misin ? yemezmisin ? Yaş: 18 Mesajlar: 275
Teşekkür Et: 1
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: "Türkçemizi Güzel Kullanalım , Koruyalım" Evet . Güzel olmuş . Özellikle son zamanlarda şu msn dili olayı :)
__________________ ![]() ![]() ![]() « Namımızın büyüklüğü, dostlarımızın büyüklüğündendir! » |
| | |
| | #7 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.269
Teşekkür Et: 161
Thanked 1.809 Times in 840 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: "Türkçemizi Güzel Kullanalım , Koruyalım" ![]() Lütfen kimse kırılıp gücenmesin çünkü bu konu bizim gelmişimiz ve geleceğimiz dilimiz tek mirasımız bunuda biz kullanılamayacak hale getirmeyelim anlıyorum klavye yanlış yazılabilir ama arkadaşlar yavaş yazın dikkatli yazın ama türkçemiz bozulmasın bende yanlış yaparsam benide uyarın illa da dil bilgisine uyun demiyorum sadece harfler yerinde olsun lütfen Mesela; Kapalı olucaksa bunu Qapalı yapmayalım... Süper olucaksa bunu süqer yapmayalım...
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2008 Bulunduğu Yer: ANKARA Yaş: 20 Mesajlar: 1
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: "Türkçemizi Güzel Kullanalım , Koruyalım" KURALA BENDE KATILIYORUM HER NEDENSE BİZİN HALKIMIZ ANORMAL VE İNGİLİZE CUMLELER KULLANMAYA BAYILIRLAR.HELAL OLSUN SANA - AHISKALI - |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Yaş: 25 Mesajlar: 17
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: "Türkçemizi Güzel Kullanalım , Koruyalım" Çok güzel bir konu. Umarım herkes daha dikkatli olur.. Ben de eklemede bulunmak istiyorum izninizle.. Aşağıdaki yazı yaptığımız hatalarla Türkçemiz'in ne hale getirildiğinin küçük bir örneği. 1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in. 2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın. 3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık. 4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın. 5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının. 6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik. 7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen. 8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın. 9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil. 10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN. 11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim. 12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım. 13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım. 14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin. 15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös... TÜRKÇEMİZ'İ TURKCHE'LEŞTİRMEYELİM...! ![]() Konu verliebt tarafından (02-01-2008 Saat 14:29 ) de değiştirilmiştir.. |
| | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/forum-kurallari/3088-turkcemizi-guzel-kullanalim-koruyalim.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Photoshop Uzmanı - Türkiyenin Photoshop Portalı - Arama | This thread | Refback | 02-01-2008 14:31 | |
| Photoshop Uzmanı - Türkiyenin Photoshop Portalı - Fotoğraf Renklendirme | This thread | Refback | 01-28-2008 13:19 | |
| Photoshop Uzmanı - Türkiyenin Photoshop Portalı - Yazılara yön verme | This thread | Refback | 01-28-2008 13:06 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |