| | #1 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.269
Teşekkür Et: 161
Thanked 1.810 Times in 840 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öncelikle bir klasör oluşturmalıyız. Site dosyalarımızı koymak için. Ben klasörün ismini "htmlders" yaptım. Küçük harfler kullanmalıyız ve Türkçe karakter kullanmamalıyız. Çünkü bu,dosyalarımızı internet ortamına verirken sorun yaratabilir. Şimdi oluşturduğumuz klasörümüzün içine sağ tıklayarak Yeni > Yeni Metin Belgesi komutlarını vererek yeni bir metin belgesi oluşturalım. Şimdi bu belgeyi açıp sırasıyla aşağıdaki komutları yazalım. Code: <html> <head> <title>İlk site denememiz.</title> <body> <p>PhotoshopUzmani.com</p> </head> </body> </html> <html> Bu etiket tarayıcımıza html nin başladığını bildirir.Eğer bir html sitesi yapacaksak her sayfada bu kod belirtilmelidir. <head> Sayfanın baş kısmıdır ve sayfamızın başlık gibi bölümlerini belirteceğimiz bölümdür. <body> Sayfamızın en önemli bölümüdür.Çünkü resim,arka plan müziği,arka plan resmi ve buna benzer bütün kodları bu bölüm altında yazarız. İşte sitemizin kodları bitti. Sanırım anlamlarını da öğrendik. Bütün kodları yazmadım. Bu benim ilk dersim. Umarım iyi anlatmışımdır.
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Sitenin Demirbaşı ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları html de yaptıgım bir anket :D kodları not defterine kopyalıp html olarak kaydederseniz ne oldugunu görürüsünüz <font face="Tahoma"color="white"size="2"> <FORM action="" method="POST"><TABLE align="center" width="150"><TR><TD><b>photohopuzmani.com u Nasıl Buldunuz?</b></TD></TR><TR><TD><input type="radio" name="antwort" value="3">Manyak Olmuş</TD></TR><TR><TD><input type="radio" name="antwort" value="4">Eh İdare Eder</TD></TR><TR><TD><input type="radio" name="antwort" value="5">Beğenmedim</TD></TR><TR><TD><input type="hidden" name="uid" value="2"><input type="hidden" name="vote" value="notmain"><input type="submit" value="OYLAAA!!!"><br></TABLE></FORM></TD> </TR></TABLE></CENTER><br><br> </td></tr><tr> </font> |
| | |
| | #4 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.269
Teşekkür Et: 161
Thanked 1.810 Times in 840 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları evet ama yeni arkadaşlar var ve onları bu kaynaklardan eksik bırakmak istemiyoruz...
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Sitenin Demirbaşı ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları Alıntı:
ama en basiti front page :D | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :) ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları haklısın dostum hatta bizde web tasarımına başladığımız zamanlarda ilk başlarda not defterinde kodlar yazıyorduk o zamandan neler hatırlıyorsun desen hiçbişey hatırlamıyorum =) çok zamanda geçmedi 2-3 ay geçti =) o yüzden kodlar bence pek bi işe yaramıyor :) yani öğrensende olur öğrenmesende :) ben bilmiyorum ama rahatlıkla bir siteyi yapabiliyorum =) |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Sitenin Demirbaşı ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları Alıntı:
| |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Editör ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Mesajlar: 174
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 2 ![]() ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları Alıntı:
ASIL ŞİMDİ KOD DEVRİ. Kod yazma devri hiçbir zaman bitmez - Aksi halde sennsitende diğerleri gibi standart bir site olur Kodlar sitelere + (artı) özellikler katar bunlar performansını görsel içerigini vb. materyalleri destekler sitenin popülaritesini arttırır. kod işini nekadar ögrenirsen okadar farklı bi sayfan olur . Gerçi illa yazmayı bilmek gerekmiyor nette milyonlarca kaynak var ![]() | |
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Çalıştı Çalıştı En Sonunda Bişeler Öğrendi :) ![]() | Ce: HTML Kodları ve Anlamları Alıntı:
dostum benim dediğim konuda o zaten yani nette kaynaklarının olması ve benim dediğim o profesyonel kodlar değilde site yapmak için başlanan basit kodlar onları demiştim yoksa saat kodları falan onlar tabikide önemli =) onlara sözümüz yok ....:) | |
| | |