| | #1 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.269
Teşekkür Et: 161
Thanked 1.896 Times in 880 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu Ön bilgi: Bu makeleyi net bir şekilde anlamak için, mySQL, PHP, XML hakkında birazcık bilgi sahibi olmanız gerekir. Bu çalışmayı bilgisayarınızda test edebilmek için de bilgisayarınızda PHP server ve mySQL kurulu olması gerekir. bunun için google'da apache2triad diye arama yapabilir ve bulduğunuz dosyayı indirerek sisteminize kurabilirsiniz. Önemli Not : Bu sayfada php kodunu yazarken bazı hatalar aldım. Kaynak dosyalardan faydalanmanızı tavsiye ederim. Apache2Triad kurulumu için google arama sonuçları... İşin kod tarafına geçmeden önce, yaptığımız işin mimarisi hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Flash'a mySQL veritabanından veri çekmeninin bana göre 2 tane net çözümü var. Bir tanesi verileri XML formatına çevirip yollamak (ki ben bunu kullanıyorum ) diğeri de basit veri yollama işlemi ile yapılandır. İkincisinin FLash tarafındaki kod çok karmaşık olduğu için tavsiye etmem kullanmanızı. Flash'a veri çekerken izlenen yol şöyledir. PHP ile mySQL veritabanından veriler alınır. Alınan veriler PHP içinde bir döngü ile XML foratına dönüştürülür ve Flash bunu normal bir XML gibi alıp işleyerek verileri bize sunar. ilk önce database'imize verileri kayıt edelim; Code: http://localhost/phpmyadmin Code: CREATE TABLE `liste` ( `id` int(11) NOT NULL auto_increment, `baslik` varchar(255) NOT NULL default ', `genis` text NOT NULL, PRIMARY KEY (`id`) ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin5 AUTO_INCREMENT=6 ; INSERT INTO `liste` VALUES (1, 'flash', 'birinci veri'); INSERT INTO `liste` VALUES (2, 'ikinci', 'second flash second flash'); INSERT INTO `liste` VALUES (3, 'ucuncu', 'ucuncu yazı'); INSERT INTO `liste` VALUES (4, 'dorduncu', 'bu da dorduncu.'); INSERT INTO `liste` VALUES (5, 'besinci', 'sonuncu '); şimdi database'den bu verileri çekip XML formatına sokan PHP dosyamızı yazalım. Code: $link = mysql_connect("localhost","root", "password");
mysql_select_db("database");
$dongu = mysql_query("SELECT * FROM liste ORDER BY id ASC");
$rows = mysql_num_rows($dongu);
echo "<liste> ";
for($i=0; $i<$rows; $i++){
$no = mysql_result($dongu,$i,"id");
$baslik = mysql_result($dongu,$i,"baslik");
$genis = mysql_result($dongu,$i,"genis");
echo "<tum> ";
echo "<baslik>" . $baslik . "</baslik> ";
echo "<genis>" . $genis . "</genis> ";
echo "</tum> ";
}
echo "</liste> ";
mysql_close($link); Daha sonra yeni bir flash dosyası açın. ekrana bir tane dinamik txt ekleyin ve instance name alanına my_txt yazın. Ardından bu dinamik txt'i seçip f8'e basın ve onu movieClip'e çevirin. Bu movieClip'e my_mc adını verin. Daha sonra timeline'daki frame'i seçip aşağıdaki kodu actions kısmına yapıştırın. Code: stop();
//dışardan veri aldığımız için Türkçe karakterlerin gözükmesini sağlamak için
//useCodePage ekliyoruz.
System.useCodepage = true;
//yeni bir XML nesnesi tanımlıyoruz
var myXML:XML = new XML();
myXML.ignoreWhite = true;
//XML dosyamız yüklendikten sonra yapılacak işlemleri onLoad içine yazıyoruz.
myXML.onLoad = function() {
//XML dosyamızdaki toplam node sayısını öğreniyoruz.
var gen = _root.firstChild.childNodes;
// Node sayısına göre bir döngü gerçekleştiriyoruz
for (var i:Number = 0; i<gen.length; i++) {
var baslik = (gen[i].childNodes[0].firstChild.nodeValue);
var icerik = (gen[i].childNodes[1].firstChild.nodeValue);
//xml verilerimiz hazır
//mc.yi veri sayısına göre çoğaltıyoruz.
my_mc.duplicateMovieClip('mc'+i, _root.getNextHighestDepth());
//çoğalttık bitti bile...
//////////////burada text boxlara çeşitli işkenceler düzenliyoruz.
_root['mc'+i].my_txt.autoSize = true;
_root['mc'+i].my_txt.html = true;
_root['mc'+i].my_txt.border = true;
_root['mc'+i].my_txt.borderColor = 0x000000;
_root['mc'+i].my_txt.background = true;
_root['mc'+i].my_txt.backgroundColor = 0x000000;
_root['mc'+i].my_txt.htmlText = "<b>"+baslik+"</b> <br>"+icerik;
_root['mc'+i]._y = _root['mc'+(i-1)]._y+_root['mc'+(i-1)]._height+2;
//////////////işkence sonu
}
//döngü bitişi
};
//xml/php dosyaımızın adresi
myXML.load("http://localhost/xml.php"); kaynak dosyaları http://www.mmistanbul.com/makaleler/...h_xml/test.rar adresinden indirebilirsiniz.
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #2 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Yaş: 23 Mesajlar: 3
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu Merhaba Arkadaşlar forumunuza yeni katıldım. Bu konu bu kadar güzel anlatılamazdı. teşekkürün ötesinde başka birşeyler etmek istiorum ama bulamıorum :D... Şükranlarımı bildiriyim bari... ![]() |
| | |
| | #3 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.269
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu beğendiğine sevindim dostum...
| | |
| | #6 (permalink) |
| Editör ![]() | Ce: mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu Bilmiyorum reklam olur mu ama zaten bilmeyne olduğunu sanmıyorum. İşte entegre harikası bir flash site. Flashokulu.com :: Türkçe içerikli en zengin Flash kaynak sitesi ::
__________________ -KWE- ![]() |
| | |
| | #7 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu evet bu siteyi biliyorum gerçekten harika...
| | |
| | #8 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu buda benim favorim The FWA: Favourite Website Awards - Web awards at the cutting edge
| | |
| | #10 (permalink) |
| Yeni Üye ![]() Üyelik Tarihi: Jan 2008 Yaş: 23 Mesajlar: 3
Teşekkür Et: 0
Tecrübe Puanı: 0 ![]() ![]() | Ce: mySQL, PHP, XML, FLASH Entegrasyonu hakan kardeşim aynen dediklerini yaptım. localde çalışmadı. dedim birde hostta deniyim. hostta xml.php yi tarayıcıdan gösteriyo oraya kadar sorun yok. fakat flash ta bi numara yok. actionsdan yolunuda verdim. sorun neyden kaynaklanıyo acaba? yardımcı olabilcenmi? |
| | |
![]() |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |
Okuduğunuz Konuya Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Açan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
| Flash intro templates | HAKAN | Flash Movie programları | 3 | 06-08-2008 10:44 |
| Online Olarak Flash Banner Oluşturun | HAKAN | Çeşitli Makaleler | 1 | 01-19-2008 12:28 |