| Duyuru |
| Atatürk Köşesi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Hakkındaki Herşey... |

![]() |
| | LinkBack (2) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| | #31 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Teşekkür Et: 187
Thanked 2.217 Times in 951 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Ulu rüzgarlar esmedikçe Yaşamak uyumak gibi. Kişi ne zaman dinç Dalgalanırsa bayrak bayrak gibi. Ne var şu dünyada ekmekten daha aziz? Sürdüğün tarlalara sevginle serpildik, Ekmek olmak icin önce Buğday olmak gibi. Silinir sözlüklerden sen hatıra geldikçe Cılız sözler: usanmak, yorulmak, durmak gibi. Kuvvettir yaptıkların her yeni yetişene, Bir ışık-kaynak gibi. En yakınlar zamanla fersahlarca uzak gibi; Bir sen varsın kalacak, bir sen ölümsüz Daha da yakınsın, daha da sıcak. Bıraktığın toprak gibi. Kaç Türk var şu dünyada, bir o kadar susuz: Hepsinin gönlünde sen, bir pınar bulmak gibi. Ancak senin havanda sağlıklar, esenlikler; Olmaya devlet cihanda Atatürk'ü duymak gibi. Behcet Necatigil
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #32 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 24 Mesajlar: 5.392
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler ATATÜRK'E şikayet ettim.. Köylüm, çiftçim,diyenleri, yetim malı yiyenleri, Amerika'yı çok sevenleri ATATÜRK'E şikayet ettim. İşini yürüten kurnazları, siyasette uyutan cambazları, din adına yobazları, ATATÜRK'E şikayet ettim... Hukuku hiçe sayanları, memleketi soyanları, bedevadan doyanları, ATATÜRK'E şikayet ettim Dinden imandan kopanları, hep paraya tapanları, şehveti uğruna sapanları, ATATÜRK'E şikayet ettim. Fesatlık yapan fitneyi, nemelazım deyip gitmeyi, sessizliğini bozmayan kitleyi, ATATÜRK'E şikayet ettim. Elazığ'lı- Selami Tıraşlar 03.8.2007 saat 23 00 -- Şiir dostlarımızın katkıları yazdığı dörtlükler. Hazır lokma yiyenleri, yerinde pinekleyenleri, akılı hiç bilenleri, ATATÜRK'E şikayet ettim. -- ÇİĞDEM BEKARABİLOV. Otuz sene havada su dövdük diyenleri, ortak ödenek paraları peşkeş çekenleri, devlet malı deniz,yemeyen domuz diyenleri, bankaları boşaltıp tüyenleri ATATÜRK'E şikayet ettim ----- Erol SAYGUN. örtüyü koz sayanları, etek öpüp yalayanları, milleti kör sayanları, ATATÜRK'E şikayet ettim ------------------- Serpil SUSAMOĞLU. Selami Tıraşlar
| | |
| | #33 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Atamın Yolundayız Bir an için kalk Atam,bak şu Türk Gençliğine Tüm dünyanın gençliği su döker mi eline Her halde ve her şartta dönüyor emeline Rahat uyu Ulu Türk peşinde Türk Gençliği Belirli bir amaca her an yaklaşmaktayız Atatürk'ün çizdiği milliyetçi yoldayız. Bastığımız toprakta binlerce şehit yatar, Senin yaktığın ateş,gücümüze güç katar, Damarımızdaki kan:'Türk,Türk' diyerek akara, Bütün dünya uğraşsa bozulmaz Türk Gençliği. Ne dağıldık bozulduk,ne derin uykudayız, Atatürk'ün çizdiği milliyetçi yoldayız. 'İlim,irfan' demiştin,okuduk herbirimiz, Milyonlara yükseldi tahsilli gençlerimiz, Açılan her okulla artar sevinçlerimiz, Bıkmadan,üşenmeden okuyor Türk Gençliği. Yurt için.Vatan için güçlüklerden yılmayız, Atatürk'ün çizdiği milliyetçi yoldayız. Demiştin:'Ben faniyim,baki Türk Milletidir, Bu Vatan genç kuşağa şehit emanetidir, Elbet torunlarımız kıymetin bilecektir, Emanete hıyanet edemez Türk Gençliği.' Bu büyük emanetin önemin farkındayız, Atatürk'ün çizdiği milliyetçi yoldayız. Kapitalist düşünce,monopolist düşünce, Bunlardan biri biri bulaşmış bir kaç gence, Çürüğü üç,dört ise sağlamı var binlerce, Onları da içinde eritir Türk Gençliği. Yetiyoruz biz bize ele muhtaç olmayız, Atatürk'ün çizdiği milliyetçi yoldayız. Senin dersinden sonra korkarlar el sürmeye, Hazırız savaşa da yurtta sulh olsun diye Mahkumdur kem gözlerin sahibi körleşmeye, Vatanına yan gözle baktırmaz Türk Gençliği. Güzel Türkiyemizi elden sakınmaktayız, Atatürk'ün çizdiği Milliyetçi yoldayız. Semih Eratlı
| | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/ataturk-kosesi/2047-ataturke-yazilmis-siirler.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| atatürk kadın | This thread | Refback | 12-23-2007 16:39 | |
| atatürk �iirler | This thread | Refback | 12-06-2007 22:42 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
| |