| Duyuru |
| Atatürk Köşesi Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Hakkındaki Herşey... |

![]() |
| | LinkBack (2) | Konu Seçenekleri | Modları Göster |
| |
#21 (permalink)
|
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.342
Teşekkür Et: 171
Thanked 2.118 Times in 934 Posts
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Mujdeler var yurdumun topragina tasina Erdi Cumhuriyetim elli seref yasina Bu ruzgarla sahlanmis dalga dalga bayragim Baska bir tug yarasmaz Turk'un ozgur basina. Cumhuriyet, ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Yillari bir cig gibi asarak hafta hafta Kosuyoruz durmadan kadin-erkek bir safta Elimizde mesale, ilke ilke Ataturk Isiklara donattik ulkeyi her tarafta Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Ayni kandan feyz alir bunca toprak, bunca tas Kilic tutan bilekler, verdi sabanla savas Teknigin dev nabzinda her adim, her dakika Carklarda ayni tempo, yureklerde ayni mars Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Biz yurekten bagliyiz elli yildir bu yolda "Yurtta baris" ilk hedef, "Cihanda sulh" parola Koparamaz hicbir guc bizi milli birlikten Ata'mizin izinde kosuyoruz kol kola Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu Yasasin hur ulusum, soylu gencim, benligim Yasasin sanli ordum, sarsilmaz guvenligim Ersin elli yillarim nice mutlu caglara Ornek olsun cihana devletim, duzenligim Cumhuriyet ozgurluk, insanca varlik yolu Ataturk'un cizdigi cagdas uygarlik yolu.
__________________ ![]() ARAMASIN GÖZLER O ŞİMDİ ASKER!.. |
| | |
| Sponsored Links |
| |
| | #22 (permalink) |
| PhotoshopUzmanı Kurucusu ![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007 Bulunduğu Yer: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS2 Yaş: 23 Mesajlar: 5.342
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler 10 KASIM 1952 Sabahlar, her zaman güzel değildir, Her zaman ayrılık akşamla gelmez. Al atlar sırtında hoyrattır fecir, Hoyrattır, ne kalbler kırmıştır, bilmez. Sabahlar her zaman güzel değildir. Vakti, bir yerinden bölünce şafak İri ve rüyalı gözlerle müphem; Nur olmuş içimde sanırım ak pak Ayrı bir mânada korktuğum adem, Eski düşüncemde, rahat ve uzak. Fethe çıkmış gibi duyarım birden Eşsiz gururunu bir cihangirin. Ufuklar üstünde yüzen tekbirden Vatanca büyümüş asil ve derin Bir matem tütmekte şimdi fecirden Nefti yalnızlığı başlar zamanın Mağfiret ürperir, dağılır, uçar. Ölüm korkusuyle dolu bir anın Müphem uzletinde ebedî ruhlar; Nefti yalnızlığı başlar zamanın. Rüzgar esmez olmuş, sular durgundur, Bir garip hali var Dolmabahçe'nin; Hala içimizde yüzen gecenin Aydınlık bilmeyen devamı durur, Rüzgar esmez olmuş, sular durgundur. Ruh için, ölümsüz, derler cihanda, Her mevsim onunla güzel her seher Bütün esatiri parçalasan da Atatürk önünde mağlupsun kader! Ruh için, ölümsüz derler cihanda. Vehbi KIZILGÜL
| | |
| | #23 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler O günlerde bir ünlü ayak bastı Samsun'a, Yürüdü etrafında ümitler suna suna. Bu, ateşler içinde geçip gelmiş bir erdi, Göğsünde toplanmıştı milyonla Türk'ün derdi, Bu milyonla dert ona veriyordu başka hız, Yürüdü arkasında genç, ihtiyar, kadın, kız. O kimdir? Bakışları deniz kadar yumuşak, Saçı güneşi emmiş bir demet altın başak. O kimdir? Bir milletin sesi vardı ağzında, Ondört milyonun nabzı çarpıyordu nabzında. O kimdir? Geçtiği yer dönüyor gün vurmuşa, Can veriyor sararmış ota, yaralı kuşa. O kimdir? Gözlerinde bir tılsım gizleniyor, Bastığı topraklarda bahar filizleniyor. Alev saçlı bir volkan bazı bir dağ başında, Bazı beliriyordu bir damla göz yaşında. Güneşten birer oktu ondan gelen her emir, Bu okların altında eriyor dağ, taş, demir O kimdir? Milyonla Türk birleşip bir tek olmuş, Yıkılan memlekete kolları destek olmuş. Öz yurdun içlerinde düşman kurarken pusu, Bir yandan da yürüdü Halife'nin ordusu. Birisi gökyüzünden bombalar atıyordu, Biri elinde salip, biri elinde Mushaf, İçli dışlı düşmanlar geliyorlardı saf saf. Bunların karşısında göğsü açık bir azim, Süngüye, topa karşı diyordu: Zafer bizim! Bunların karşısında ikişimşekli nazar Diyordu: Bu topraklar size olacak mezar! Vatan sürüklenirken bir uçurum ucuna, Dağılan kuvvetleri topladı avucuna. Topladı avucuna yıldırımı, şimşeği, Yoktan var ediyordu Tanrı gibi her şeyi. Kurşunlar gülle oldu, sopalar süngü oldu, Sınırlar baştan başa bir çelik örgü oldu. Şimşek yüklü bulutlar ufku kaplarsa nasıl Bir süngü ormanıyle dağlar doldu muttasıl. Bir kale heybeti var vatanın her taşında, Her işin başında O, her iş O'nun başında Faruk Nazif ÇAMLIBEL
| | |
| | #24 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Bu mevsim yok mu , sarı yapraklarla, Acı türküleri burkar yüreğimizi. Hüzünlerin en karasıdır sonbahar Kasımlarda kahreder bizi Kasımlarda sen varsın , yiğitinden Bayrak-bayrak boynumuz burulmuş, Kar bulutlar çavmış gittiğinden, Kahrolası Kasım'da kartalımız vurulmuş. Geçen günle devsin,yaklaşa ışık gibi Acı gerçeklerde, yoksulluğun hançeri. Döret bucak peşindeyim,deli aşık gibi, Dört dolanıyorum yerleri ,gökleri N'olur bir bakıver Anıt-Tepe'den Çatma kaşlarını,kırıklığımıza, Sana koşmak daha,her zamankinden, Yağıver bereketli;solumuza ,sağımıza. Seni yaşamak yeniden ,özlemimiz En alevli çağımızda, Tohumların olgun,tohumların temiz, Otuz milyonda adın,en güçlü dudağımızda Osman BOLULU
| | |
| | #25 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler O nu sadece anmak değil anlamak gerek Emek, kan ve gözyaşlarıyla kurulan Bu nadide Cumhuriyeti yüceltmek, Yerinmek yerine övünmek gerek. Bu topraklarda yaşayan ve bizden sonra da yaşayacak olanlar; Unutmayınız ki! '' Cumhuriyeti biz kurduk onu yüceltecek sizlersiniz'' Bu sözleri düşünmek gerek Güneşe sermekle onanmaz aksaklıklar Aşılmaz yollar Onları birlikte gidermek gerek Güzellikler önce beyinde başlar Gel yanıma bugün el ele tutuşmak var Bak önünde duruyor dev gibi bir yol Kalksın yüreğin şaha Ellerin kor olsa da üzerine koy İşte Ana sütü gibi Mustafa Kemal Ve senin bir Çanakkalen var Ahmet Nural Öztürk
| | |
| | #26 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Çanakkale aşılmaz bir iman kalesiydi. Gazi Mustafa Kemal, Türk'ün yeni sesiydi. Dünya açtı gözünü, sildi kulak pasını; Dinledi yedi iklim Atamın narasını... Asırlardan, çağlardan büyük kükreyişti O, Tepelerden, dağlardan büyük bir sekişti O. O ki, coşkun bakıştı, yanan vatan aşkıyla; Geleceği görmüştü, o engin bakışıyla... Memleket garipleşip, olmuşken 'Hasta Adam! ' O zaman nara nara, feryat feryattı Atam... Savaş meydanlarında, siperlerde gezerken; Bir kükreyiş bıraktı, o gür erkek sesinden... Sen kudretli Türk genci, dinle biraz sözümü; Ay-yıldızlı bayrak bak, kabartır göğsümüzü. Ovadassın, dağdasın; her zaman vatandasın; Yüreklerde sen varsın, damarda akan kansın. Vurul ama sürünme, yaran boyna kanasın; Çiçek açan yaranı; Kara Fatma bağlasın. Yeni mezar kazanlar, Akdeniz'i boylasın. Damarındaki kudret, devamlı sende kalsın. Senin kudretli kanın; şahikalar yaratır. Verdiğin bütün uğraş, yaraları kapatır. Sen yağız çehreli genç, sen ey ateş parçası, Sen dünyaya bedelsin, olamaz ki başkası. De; vatanda yürekler, adeta tek bir yumruk; De; çekinme yiğidim, milletçe acı düyduk. Gönülden duygu değil, kan boşanır, kan gider; Fırtınalı gönlü biz, acılarla yoğurduk... Not: Bu şiir, Cumhuriyetin 60. Kuruluş Yıldönümü Anadolu Basın Birliği Şiir Dalı İkinciliği ile ödüllendirilmiştir. Sadık Softa
| | |
| | #27 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal' gördün mü Gözleri sanki gök Çakmak-çakmak Köpüklü ak Duruşu uçarsular gibi Ak köpüklü bir ırmak Toplanmışlar Hep birlikte yiğitler Almışlar pusatları ellerine Belli ki savaşa giderler Dedi nergis sümbüle Biz de artık durmasak Doğa geçit vermeyiz dedi yağıya Koç yiğitlerim endişeniz olmasın Hele buralara bir gelsin yağı Çökeriz üstüne-üstüne Dağ-taş-ağaç-toprak-ırmak Kuşlar kanatlanıp Yardıma koştu Kanatları gök kuşlar Kanatlarımızda taşırız dediler Ne yükünüz varsa Var gücümüzle savaşırız Yok yorulmak durmak Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal' gördün mü II Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal'i duydun mu Boranlarla geliyor sesi Çağırıyor budunu Çağırıyor doğayı Ya ölmek var ya kalmak Ölmek daha yeğdir Tutsak yaşamaktansa Bütün uğraşımız Türk budunu olarak Bağımsız olmak Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal'i duydun mu III Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal'i yaşadın mı Yaşadım dedi gök Yaşadım dedi yer Ve hep birlikte dediler Boşa geçmiştir bil ki ömrün Yaşadınsa eğer Neyi var neyi yoksa Hepsini ortaya dökmüş budun Sadece yalnız sadece Bağımsızlığa vermiş değer Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal'i yaşadın mı IV Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal' andın mı Karlı dağ doruklarından ovalara Irgalanır boy-boy Güzelce ve esrik Selce akar sesi Menekşeler -gelincikler Biz de bu uğraşta varız diye Bağırır çıktığı kadar nefesi Sordu nergis sümbüle Mustafa Kemal'i andın mı 17.02.98 - Kurtuluş savaşı çalışmaları III Nihat Yücel
| | |
| | #28 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Çok savaş gördü yeryüzü, çok savaş kaydetti tarih; Kiminde taçlara güldü, kiminde gülmedi talih... Birinde hiç sebep yokken, birinde sebep talandı; ...Ve Türk’ün kutsal sebebi, “ille de cennet vatan”dı... Kederlerin sevinclere dönüştüğü yerdi vatan! .. Gecelerin gündüzlerle, öpüştüğü yerdi vatan! .. Güneşin “hilâl uğruna”, dövüştüğü yerdi vatan! .. “İstiklâl! ” şehitlerinin, son düştüğü yerdi vatan! .. 'Bindokuzyüzyirmiiki' denen yılında milâdın; Tam 30’uncu gününde o Ağustos sıcağının; Bir zafer çığlığı sardı dört bir yanını dünyanın; Zaman saygı duruşunda ilelebed “Türk” olmanın! .. Kederde de kıvançta da 'bir'in ödül günüdür bu; Omuz omuza vermenin hak olmuş övüncüdür bu; Vatanca ölebilmenin destanca düğünüdür bu; Türklüğün, zamana varıp, sonsuz yürüyüşüdür bu! .. Şimdi soluk alıyorsak, toprağımızda, özgürce; Ay-yıldızlı al bayrağı seriyorsak gökyüzünce; Varolmaktır her Ağustos, şehitlerce, gazilerce; Yaşamaktır her Ağustos, hep Mustafa Kemallerce! .. (19-30 Ağustos 2005; 10: 30) Tülin Şen
| | |
| | #29 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler Sarık vardı, külah vardı, fes vardı, Halk başına rastgeleni sarardı, Bir baş çıkıp tüm başları kurtardı: Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Kürt kimdir ki, Laz kimdir ki, Çerkes kim? .. Tümü tek ulustur benim bildiğim, Her hususta A 'dan Z 'ye sevdiğim; Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. 'Batı' Demiş. Şu-bu ulus anlama, 'Uy' Dememiş Fransız 'a, Alman 'a, Uygarlığı kasdetmiştir bununla Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. O 'nca batı; bilim, erdem, nur demek, 'Temelini en yükseğe kur' Demek, Ülke için yıkılmayan sur demek, Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Nice ulus var ki; barbar helelik, Türk 'te barış en tanınmış nitelik, Hem barışçı hem de uygar üstelik Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Hem tarımcı, hem öğretmen, hem lider, Hem bilimdir, hem mevzidir, hem siper, Hem teknisyen, hem diplomat, hem asker Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Mekanı var, zamanı yok, kul ama Yüreklerde yaşar durur daima, Ankara 'dan ışık saçar dünyama Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. O Türk 'e can verdi, bir destan verdi, Bir baştan bir başa bir vatan verdi, Türk O 'na sadece bir unvan verdi: Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Din de vardır, devlet de var vatanda, Din ayrıdır, devlet ayrı mizanda, Laikliği koydu bu eş anlamda Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Türk yazardı Uygurca 'yla Göktürkçe, Yazı döndü Arapça 'ya gittikçe, Türk 'e verdi bir yazı ki; tam Türkçe Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Kadın çıktı arkasından kafesin Ki; tüm evren hak-hukuku öğrensin, Tüm bilenler bilmeyene öğretsin: Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Artık kişi uygar, giyimi uygar, Okuma-yazması, biçimi uygar, Tartısı, ölçüsü, seçimi uygar, Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Ne kadar nuru varsa göklerin; Üstüne yağmalı Büyük Asker 'in. Ben bir Türk 'üm, benim eşsiz liderim Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. Atatürk; tüm yurdu kuşatan bayrak... Atatürk; tarihe saplanan mızrak... Atatürk tanyeri... Atatürk şafak... Bir ölümsüz, bir Büyük Türk; Atatürk. (Hikmet BARLIOĞLU (1933-2003) 'nun ERZURUM SANKİ YAYLA isimli hece şiirlerinden > 7-10/100) İsmet Barlıoğlu
| | |
| | #30 (permalink) |
Resimler: 38 Tecrübe Puanı: 10 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ce: Atatürk'e yazılmış Şiirler KURTULUŞ SAVAŞI KADINLARI I. Kadınlar mı işgal ediliyor Vatan mı kanıyor zamana -bu kıyım, bu acı niye deme Saç, baş, dudak; meme, göbek, rahim; Süngü, kazık, tecavüz; ar, haya, utanç… Kükre artık efem, dizginsiz akıyor kan -Zulme doğru Mustafa Kemal’in bacıları biliyor oğul -ya Mehmet cepheye -ya ar namus sineye Ve “Ana”dol’um ki kazma kürek Aydın, Maraş, Hamidiye, Muratoba Vur alnı çatına Fatma Hele bir de ihanette ana olmak -nicedir, deme bana ey oğul Bak, kinim yürüyor o hain evlat üzre Ve o ne nişandır, amanın Utanç, gez göz arpacık vururken İnegöl’de destana türkü yakmak -onu ben bilirim Anayım ben ana, sütüm yiğite Kimseler düşmesin, yolum mertliğe II. Sözcükler mi büyüyor Yürek mi sığmıyor tümceye -bu ne sevda böyle, deme Fatih, Üsküdar, Sultanahmet, Kadıköy Sivas, Bursa, Kastamonu, Bolu Anadolu olmuş yürüyor İnönü’ler -Dumlupınar’a doğru Mustafa Kemal’in kızları biliyor oğul -ya her gelinlik mermiye -ya it girecek sürüye Ve “Ana”dolu’m ki söz söz yürüyor Halide, Zekiye, Nezihe, Remziye’lerle kürsüden cepheye Hele cephede mermi olmak -nicedir, diye sorma bana ey oğul Bak, kızlarım yürüyor düşman üzre Ve o ne sözdür, taşkın Namus, yer gök olup yürürken Elde silah zulme öfke kusmak, -onu ben bilirim Kadınım ben kadın, almam yatağa Sözüm o korkağa, yolum sabaha III. Kağnılar mı gıcırdıyor Tarih mi diş gıcırdatıyor -bilmem, bilemem deme İnebolu, Kastamonu, Çankırı, Akşehir,Yahşıhan, Çorum… Halime Kaptan, Şerife Bacı, Keziban, Necibe ki yalınayak Anadolu’m Kağnı olmuş akıyor Kızılırmak Sakarya’ya doğru Mustafa Kemal’in kağnısı biliyor oğul -ya cephane cepheye -ya kuzgunlar çöker ölüme Ve “Ana”dolu’m ki gebe Savaş’a, Kurtuluş’a, Özgür’e, Mustafa Kemal’lere… Hele Sakarya yürüyüşünde olmak -nicedir, deme bana hiç oğul Bak, bebekler yürüyor çağlar üzre Ve o ne türküdür, koygun, Adımlar dağ ova büyürken Kağnı ardında inadına doğurmak, -onu ben bilirim: Anayım ben ana, kalmam geride Yetişeyim oğul, gözüm cephede IV. Süngüler mi zafer kazanıyor Ulus mu süngüye çelik oluyor -bu nasıl iş, deme Antep, Maraş, Aydın, Ödemiş Gördes, İzmit, Afyon, Dumlupınar Kocatepe olup yücelerden bakıyor -Akdeniz’e doğru Mustafa Kemal’in bacıları biliyor oğul -ya kurtuluşa nikâh -ya acıya ah Ve “Ana”dolu’m ki göğüs göğüse Fatma Seher, Fatma Çavuş, Yirik Fatma, Tayyar Rahmiye, Ayşe Çavuş, Binbaşı Ayşe, Çete Ayşe, Asker Saime Gördesli Makbule, Gül Hanım, Jandark Nezahat, Rukiye, -Mehmetçikle el ele Hele 9 Eylüllerde cepken savurup diz vurmak -nicedir, deme bana can oğul Bak, Anadolu’m yürüyor devrim üzre Ve o ne gururdur, coşkun Ulus, kadın erkek koşarken Barış sabahına dimdik uyanmak -onu ben bilirim Kadınım ben kadın, dönmem geriye Onuncu Yıl Marşı, yolum iler’ye Tahsin Şimşek
| | |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.photoshopuzmani.com/ataturk-kosesi/2047-ataturke-yazilmis-siirler.html | ||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| atatürk kadın | This thread | Refback | 12-23-2007 15:39 | |
| atatürk �iirler | This thread | Refback | 12-06-2007 21:42 | |
| Konu Seçenekleri | |
| Modları Göster | |
|