Günümüzde fotoğrafçılığın ne derece popüle rolduğunu anlatmama çokta lüzüm yok sanırım. Öyle ki fotoğrafçılık mesleği ayağa düştü denebilecek halde. Hakkını vererek bu işi yapanları tenzi ederim. Yani sözüm meclisten dışarı ama eline cep telefonu alıp bir günbatımı fotoğrafı çeken kendini fotoğrafçı diye adlandırır oldu.
Ressamlığa nedense bu kadar ilgi yok. Yada bütün herkes çok büyük bir yalancı!
İnsanlar ben fotoğrafçıyım diye geçiniyor ve aynı zamanda fotoğraf ile resim arasında ki farkı bilmiyor yada az önce dediğim gibi herkes fotoğrafçıyım diyip ressam olmaktan utananlar ve ağız alışkanlığı.
Unutmayın!
Fotoğraf çekilir...
Resim çizilir...
Fotoğraf ve Resim arasında ki farkı kavramadan elinize fotoğraf makinesi almayın.
Fotoğraf sadece üstünde hiç bir dijital fark oluşturulmayan sadece gerekli olduğu kadar renk ayarı yapılan görsel bir sanatın meyvesidir.
Resim ise üstadların fırça yada kalemlerinden çıkan harika eserlerdir. Ancak fotoğraflarada teknolojin (ne kader gerekli olduğu tartışmaya açık) getirdiği nimetlerden(!) faydalanılarak değişik şekillere sokulmuş halinede resim denilir.
Lütfen gözden kaçan bu ayrıntıya dikkat edin. Ben Türkçemizi koruyalım diye insanların günlük kelimelerine tecavüz etmeye meraklı biri değilim ben Fotoğrafa ve fotoğrafçıya, resim ve ressama en önemliside sanata saygı istiyorum.
Unutmayın!
Fotoğraf çekilir... Bu işi Fotoğrafçı yapar.
Resim çizilir... Bu işi ise Ressam yapar.