1-İlk olarak çalışmamızda kullanacağımız resimleri photoshopta açıyoruz benim kullandığım örnek 3 resimde aşağıdadır onların üstünde çalışabilmeniz için paylaşıyorum.
Örnek resim - 1 Örnek resim - 2 Örnek resim - 3
2-Daha sonra örnek resimlerimizi isteğe bağlı açtığımız yeni sayfamıza yerleştiriyor resimler biraz büyükse Ctrl+T tuşuna basıyoruz ve resmlerimizin kenarlarına aşağıda gösterdiğim gibi tablo çıkacak kırmızı daire ile gösterdiğim yerlerden mause yardımı ile çekiştirerek küçültebilir sayfamıza uygun vaziyete getirebiliriz.
3-Yukarıdaki işlemi yaptıktan sonra 3 resmimizide sayfamıza aşağıdaki gibi oturtmuş olacağız.
4-Daha sonra tool menüsünden Eraser Tool aracımızı seçiyoruz ve ayarlarını aşağıdaki gibi yapıyoruz ve silgimizin yumuşak bir silgi olmasına dikkat ediniz.
5-Daha sonra resimlerimizin kenar kısımlarındaki keskinliği aşağıdaki gibi siliyoruz.
6-Resimlerimizin kenarlarını sildikten sonra görüntü aşağıdaki gibi olacaktır.
7-Yukarıdaki işlemler sonucu resimlerimizin kenar kısımlarını yumuşatmış olacağız...
8-Daha sonra layer menüsüne geliyoruz ve 3 resmimizin bulunduğu ayrı ayrı 3 layerımızı Ctrl tuşuna basılı tutarak mausenin sol tuşu ile her birinin üstüne bir kez tıklayarak üçünüde seçiyoruz ve seçilebilirliği bozmadan herhangi birinin üstüne sağ tuş ile tıklıyoruz açılan menüden Merge Layer diyoruz ve 3 layerımızı bir layer altında toplamış olacağız.
9-Yukarıdaki merge layer ayarını yaptıktan sonra layer görüntümüz aşağıdaki gibi olacaktır.
10-Şimdi resimlerimize biraz görsellik katacağız bunun için ilk olarak aşağıdaki yolu takip ediyoruz.
11-Yukarıdaki yolu izlediğimizde açılan Brightness/Contrast penceresinde ayarları aşağıdaki gibi uyguluyoruz.
12-Şimdi aşağıdaki yolu izliyoruz.
13-Açılan Color Balance penceresinde sırası ile aşağıdaki ayarları uyguluyoruz.
Midtones
14-Yine aynı pencereden
Shadow ayarını yapıyoruz.
15-Yine aynı pencere üzerinden son olarak
Highlights ayarını aşağıdaki gibi yapıyoruz ve OK tuşuna basarak onaylıyoruz.
16-Yukarıdaki ayarıda yaptıktan sonra resmimiz aşağıdaki görüntüyü kazanacaktır.
17-Ardından aşağıdaki yolu takip ediyoruz.
18-Açılan Curves penceresinde ayarları aşağıdaki gibi uyguluyoruz.
19-Yukarıdaki ayarıda yaptıktan sonra resmimiz aşağıdaki gibi olacaktır.
20-Şimdi yeni bir layer oluşturuyoruz aşağıda gösterdiğim butona tıklayarak bunun için Ctrl+Shift+N tuşlarına basarakta kısa yolda yeni bir layerda açabiliriz.
21-Yeni layerımızı açtıktan sonra tool menüsünden Brush Tool aracımızı seçiyoruz ve ayarlarını aşağıdaki gibi uyguluyoruz fırçamızın rengi zevkinize kalmış ben pembe seçtim...
22-Ayarlarını yaptığımız brush tool aracımızla resmimizde gördüğümüz yerleri boyuyoruz.
23-Daha sonra brush tool ile boyadığımız yeni layerımızın layer modunu
Lighten Opacity değerini ise
%70 olarak uyguluyoruz.
24-Yukarıdaki son işlemleride yaptıktan sonra çalışmamız bitecek...
Sonuç: